Savcı adayı Mithat Can Yalman, Adana Adliyesi'ndeki bir hakimin mobbing ve tehditlerine maruz kaldığını iddia edip canına kıydı. Yalman'ın ağır antidepresanlar kullandığı öğrenildi. Yalman'ın otel odasından 3 tane de not çıktı. Uzmanlar, mobbinge uğrayan kişilerin bunalıma girdiğini belirtiyor. Yalman, ekim ayında psikiyatri servisine de gitmiş.
Adana'da savcı adayı Mithat Can Yalman, konakladığı otel odasında başından tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu. Canına kıydığı değerlendirilen Yalman'ın, olaydan 4 saat önce sosyal medya hesabından mobbing iddialarını dile getirdiği ve hayatına son vermek istediğine dair bir mesaj paylaştı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 yaşındaki savcı adayının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Yalman'ın, mesai arkadaşlarının kendisinden uzun süre haber alamaması üzerine durumun polise bildirildiği öğrenildi.
3 NOT VE ANTİDEPRESAN
Sinop doğumlu Yalman'ın odasında ağır antidepresanlar çıktı. Yalman'ın odasında da 3 adet not tespit edildi. Talman'ın 10 Ekim 2024'te Dr. Ekrem Tok Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaydı olduğu tespit edildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yalman, canına kıymadan önce bir hakim tarafından mobbing vere tehdide uğradığını iddia etti.
Halktv'de habere göre, Polis tutanağında "Yalman'ın yaşamına son verdiği tespit edilmiştir" denildi.
Şikayetleri hakkında işlem yapılmadığını belirten Yalman'ın X hesabından son mesajı şu oldu:
Bir yargı mensubu Adana Adliyesinde çalışan Cumhuriyet Savcısı Adayı olarak bir kaç hususu bilginize arz etmek ve hayatla olan bağımı tamamen kopartmak istiyorum. Yaklaşık bir kaç aydır Koordinatör Hakimimiz M.Ç’nin mobbing ve tehditlerine maruz kalıyorum. Buna mentör savcım S.Ü.Y adlı şahsın da tehditleri eklenince (bu hususta ilgili kişilerde ses kaydı mevcuttur) . Hukuki hakkımı aramak üzere Adana Cumhuriyet Başsavcısı B.G. Ve Komisyon Başkanı M.A.Ç ile görüştüm sağ olsunlar ilgileneceklerini söylediler lakin bir süredir herhangi bir adım atılmadı. Açık konuşmak gerekirse bir adım atılacağını dahi düşünmüyorum. Bu kişilerin böyle olması tüm yargı mensuplarımızın böyle olduğu anlamına gelmiyor inanın o kadar çok sayıda kaliteli ve yetkin hukukçu tanıdım ki sayılarını tarif edemem. Bu vesileyle yüce Türk yargısını selamlıyorum.
Velhasıl kelam umarım hakkım yerde bırakılmaz ve bu hususun üstüne gidilir .
Herkesten helallik istiyor ve şahsen benden yana hakkımı herkese helal ediyorum . Aşağıda attığım cübbeyi giymek en büyük hayalimdi yüce Allah kısa da olsa nasip etti son olarak sözlerimi şair Bâkî’nin ünlü deyişiyle bitirmek istiyorum.“Âvâzeyi bu âleme Dâvud gibi sal
Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.”
MOBBİNG NEDİR? MOBBİNGE UĞRAYAN KİŞİNİN RUH HALİ NASIL OLUR?
Mobbing (Yıldırma) , bir kişinin iş yerinde sistematik olarak psikolojik baskıya maruz kalmasıdır. Genellikle hedef alınan kişiyi dışlamak, küçümsemek, yıpratmak veya istifaya zorlamak amacıyla yapılır. Bu durum; sözlü taciz, dedikodu, yetkilerini kısıtlama, aşırı iş yükü verme veya kişinin başarılarını küçümseme gibi yöntemlerle gerçekleştirilebilir.
Mobbingin bireyler ve kurumlar üzerinde ciddi sonuçları vardır. Psikolojik sorunlar arasında stres, depresyon, özgüven kaybı ve tükenmişlik sendromu yer alır. Fiziksel olarak ise baş ağrısı, mide rahatsızlıkları ve uyku problemleri görülebilir. İş yerlerinde ise mobbing, çalışanların verimliliğinin düşmesine, ekip ruhunun zarar görmesine ve yüksek çalışan sirkülasyonuna neden olur.
Mobbinge uğrayan kişiler genellikle kendilerini yalnız, değersiz ve çaresiz hisseder. Kendi hatalarından şüphe ederek özgüven kaybı yaşarlar. Sosyal hayatta geri çekilme, iş yerinde ise isteksizlik ve motivasyon kaybı gibi etkiler görülebilir.