Fatih Erbakan Can Atalay'ın Annesine Canlı Yayında Cevap Verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hukukun üstünlüğü ve adalete güvenin önemini vurgulayarak Can Atalay'ın annesinin sorusuna cevap verdi: "Bir hakkın gasp edilmesi uygun bir yaklaşım değil. Bugün size yarın bize olabilir."

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki programı "Yeni Bir Sabah"a Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı konuk aldı.

Türkiye'deki siyasi, ekonomik ve güncel konulara dair Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Erbakan, Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay'ın X hesabından sorduğu soruya da cevap verdi.

Türkiye'deki siyasi, ekonomik, güncel birçok gündeme dair Küçükkaya'nın sorduğu soruları yanıtlayan Erbakan, Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay'ın sorduğu soruyu da cevapladı.

Şükran Atalay'ın, "Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili cezaevinde tutuluyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Erbakan şu şekilde cevap verdi:

"BUGÜN CAN ATALAY; YARIN AHMET, MEHMET OLABİLİR"

"Burada mutlaka hukukun gereği yerine getirilmelidir. Biz her zaman hukukun üstünlüğüne saygı duyulması, inanılması ve uyulması gerektiğine inanan bir partiyiz. Mesela 28 Şubat döneminde Refah Partisi'nin kapatılmasıyla ilgili rahmetli Erbakan açıklama yaparken, 'Yargının verdiği karar bizim hoşumuza gitmese de her zaman uymak mecburiyetindeyiz; çünkü devletin temeli budur' dedi. Bir kısım tarafından yargılandı; 'bağıralım, çağıralım, isyan edelim, sokağa çıkalım, boykot edelim' denildi. Fakat 'Hayır, yine hukuk içerinde devam edeceğiz, parti kapanıyorsa yenisini kuracağız' diyerek hukukun, yargının verdiği karar işimize gelmese de, hoşumuza gitmese de herkesin uymak mecburiyetinde olduğunu açıkladı.

Burada açık bir durum var. Anayasa Mahkemesi de bunu söylemiş; kendisi de seçilmiş. Böyle bir hakkın gasp edilmesi uygun bir yaklaşım değil. Bugün Can Atalay; yarın Ahmet, Mehmet olabilir. Yani bugün size, yarın bize; kişilerden bağımsız.

Bu olmadığı zaman çok büyük sıkıntılar oluyor. Ekonomiyi, kalkınmayı, yatırımları, huzuru, barışı kısacası bütün bir ülkenin gidişatına olumsuz etkisi oluyor. Adalete ve hukuka güven, yargıya güven, hukukun üstünlüğü ilkesinin hakim kılınması bunlar ortadan kalktıktan sonra ne ekonominin gelişmesi mümkün, ne beyin göçünün durdurulması mümkün ne yatırım gelmesi mümkün! Hiçbir şey mümkün değil"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.