Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde rekor seyirci

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 31 yılın en kalabalık seyircisini ağırladı. Birbirinden değerli opera ve bale eserlerini Antalyalı sanatseverlerle buluşturan festivalin son temsili ‘Tosca’ operası ile yapıldı.

13 Eylül Cuma akşamı ‘Aida’ operasıyla görkemli bir başlangıç yapan 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 31 yılın en kalabalık seyircisini Aspendos Antik Tiyatrosu’nda ağırladı. Geçtiğimiz sene 6 temsil ile 11 binden fazla seyirciye ev sahipliği yapan festival, bu yıl 5 temsil ile 12 binden fazla seyirciye kapılarını açtı.

Eylül ayı boyunca süren Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde ‘Aida’ operasının ardından, ‘Opera Gala Gecesi’ ile yetenekli solistlerin etkileyici yorumlarıyla sanatseverleri buluşturdu. Festivale damgasını vuran ‘Kuğu Gölü’ balesi festivalin 3. etkinliği olarak sanatsevere unutulmaz bir akşam yaşattı. Kazakistan Cumhuriyeti Astana Balesi’nin sergilediği ‘Carmen&Tango Ateşi’nin ardından, dün akşam sahnelenen ‘Tosca’ operası ile 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapanış yaptı.

Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde rekor seyirci

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

Birbirinden değerli eserlerin sahnelendiği Aspendos Opera ve Festivalinin son etkinliği olan ‘Tosca’ operasını, Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğu, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Rejisör Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu, Orkestra Şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçıları ile Koro Şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Sanatçıları, baş rollerdeki solistlere eşlik etti.

Dakikalarca ayakta alkışlanan eserde Floria Tosca rolünde Nurdan Küçükekmekçi, Mario Cavaradossi rolünde Paolo Lardizzone, Il Barone Scarpia rolünde Serhat Konukman, Cesare Angelotti rolünde Alaaddin Ataseven, Il Sagrestano rolünde S. Onur Alpaslan, Spoletta rolünde Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünde M. Yusuf Yıldız, Un Carceriere rolünde Yalçın Ünsal ve Un Pastore rolünde Melisa İnançöz görev aldı. Eserin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografisi Özge Ay’a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.

Kemer Gözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.