Sudan'da 4 günde 500 ölü

Başta Sivil Demokratik Güçler Koordinasyonu (Tekaddum) olmak üzere Sudanlı siyasi parti ve güçler, son dört gün içinde kaydedilen ve ordunun Sudan'ın merkezindeki Hasahisa şehrine, Kuzey Kordofan'daki Hamra el-Şeyh, Kuzey Darfur'daki Kutum ve Mellit şehirlerine düzenlediği hava saldırılarında yaklaşık 500 kişinin ölümüne yol açan hava ve topçu bombardımanını kınadı.

Hızlı Destek Kuvvetlerinin düzenlediği topçu bombardımanı, Kuzey Omdurman'daki el-Hatana bölgesini hedef aldı ve son 4 günde yaklaşık 500 insanın ölümüne sebep oldu.

Şarku'l Avsat Haber Ajansı'nın haberine göre, bu siyasi güçler, uluslararası topluma “ihlalleri durdurmak için acilen müdahale etme” çağrısında bulundu.

Ordu, HDK toplantılarını" hedef aldığını açıklarken, HDK ise topçu atışıyla ordunun askeri birimlerini vurduğunu duyurdu.

Anahtar Kelimeler:
SudanHartum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.