Güney Kore duyurdu: Kuzey Kore'deki sel sonrası 30 yetkili idam edildi

Kim Jong-Un, Kuzey Kore'deki sel felaketi nedeniyle 30 kamu görevlisini idam ettirdiği iddia edildi.

Güney Kore basınında yer alan iddialara göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkesinde yaşanan sel felaketinde ihmalleri bulunan yaklaşık 30 üst düzey kamu görevlisini idam ettirdi.

İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberlerde, bu görevlilerin “yolsuzluk” ve “görevi ihmal” suçlamalarıyla idam cezasına çarptırıldıkları belirtildi.

İdam cezalarının geçen ay infaz edildiği aktarılırken, idamlarla ilgili raporlar henüz doğrulanmamış durumda. Ancak, daha önce Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, Kim'in Temmuz ayında Chagang Eyaleti'nde meydana gelen felaket sel sonrası yetkilileri "katı bir şekilde cezalandırmaları" talimatı verdiğini bildirmişti.

SEL FELAKETİ ÜLKEYİ VURDU

Kuzey Kore, Temmuz ayında ülkenin kuzeybatısındaki bölgelerde etkili olan yoğun yağışların neden olduğu sel felaketiyle büyük bir afet yaşadı. Sinuiju kentinde, Yalu Nehri'nin taşması sonucu mahsur kalan 5 binden fazla kişi tahliye edilirken, Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore'deki şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle ölen veya kaybolan kişi sayısının 1000'i aştığını belirtti.

sel-kuzey-kore.webp

ÜLKE DIŞINDAN GELEN YARDIMLAR GERİ ÇEVRİLDİ

Felaketin ardından Güney Kore, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Rusya ve Çin, Kuzey Kore'ye yardım malzemesi sağlamayı teklif etti. Ancak Kim Jong-Un, bu tekliflere karşı çıkarak ülkesinin bu felaketten kendi çabalarıyla kurtulacağını vurguladı. Kendine yetme ilkesine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten Kim, uluslararası yardım tekliflerini reddetti.

KİM JONG-UN GÜNEY KORE MEDYASINI SUÇLADI

Kim Jong-Un, Güney Kore medyasını sel felaketinin boyutuyla ilgili olarak uydurma haberler yapmakla suçlayarak bu haberleri sert bir dille kınadı. Güney Kore basınının iddialarını yalanlayan Kim, Kuzey Kore'nin karşılaştığı zorlukları kendi gücüyle aşacağına dair kararlılığını sürdürdü.

GÜNEY KORE BASININDAN YENİ İDDİA

Halk tv'de yer alan habere göre, sel felaketinin ardından gerekli önleyici tedbirleri almadıkları gerekçesiyle devlet yetkililerini topa tutan Kim, felaketlere karşı devlet birimlerini defalarca uyardığını, ancak bu uyarıların yeterince ciddiye alınmadığını belirtti. Özellikle, doğal afetlerin önlenmesine yönelik çalışmalarda ciddi ihmallerin olduğunu ve yetkililerin tembelliğinin kabul edilemez boyutlara ulaştığını vurgulayan Kim, bu ihmaller nedeniyle ilgili yetkililerin cezalandırılması gerektiğini söylemişti.

Son olarak, Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, Kim Jong-Un’un emriyle yaklaşık 30 kamu görevlisinin idam edildiği iddiası gündeme geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.