SUUDİLERİN YERALTI ŞEHRİ PROJESİ SÜRÜYOR

Suudi Arabistan'da onlarca Batılı şirketin desteğiyle inşa edilen yeraltı şehir projesi Neom için çöldeki çalışmalar devam ediyor.
2030 yılı’na kadar 27 km’ lik projenin en azından yarısının bitirilmesi hedefleniyor. Proje bittiğinde 9 Milyon seçilmiş kişinin yaşayacağı kent, aynı zamanda Kıyamet’ten kurtulamak isteyenlere sığınak görevi sunacak. 

BBC'nin eski bir istihbarat yetkilisinden aldığı bilgiye göre şehrin inşası için bölgedeki arazileri boşaltmaya çalışan Suudi yetkililer, güvenlik güçlerine evlerini terk etmeyi reddedenleri gerekirse vurarak öldürmeleri emrini verdi.

Albay Rabih Alenezi, Neom adı verilen proje kapsamındaki The Line (Hat) isimli dikey şehrin inşası için bölgedeki köylüleri evlerinden çıkarma emri aldığını söyledi. Evini terk etmeyi reddeden bir kişi vurularak öldürüldü.

500 milyar dolar değerindeki Neom projesi, 2030 Suudi Vizyonu adı verilen stratejinin bir parçası. Burada amaçlanan şey, Suudi ekonomisinin petrole bağımlılığını azaltmak.

Projenin merkezindeki The Line ise, otomobillerin giremediği, 200 metre genişliğinde ve 170 kilometre uzunluğunda bir yerleşim hattı olarak tasarlandı. Henüz 2,4 kilometrelik kısmı tamamlanabilmiş olsa da, 2030'a kadar enazındaninşaatının yarısnı bitirmek istiyorlar.

DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLANDI

Dünya Çiftçiler günü 14 Mayıs’da Dünya’daki çiftçiler tarafından kutalnırken, bizde ise ne kutlama var, nede konu ile ilgilenen gazeteler ve televizyonlar’dan ne haber görüyorsunuz ne de çiftçilerle görüşen bir televizyoncu var. 

Marketlerde pazarlarda meyve ve sebze fiyatlarının yüğksek olmasından dolayı dert yanan milyonlar Tarım Sektörünün durumunu bilmiyorlar. Tarım’a destek verilmesinin azaltılmasını planlayan Dünya’yı Yöneten Ailelerin isteği ile 1985 Yılında Uruguay’da toplanıp karar alındı. 

Dünya Ülkelerine sunulan bu karar ile Tarım Üreticilerine verilen destek azaltılacaktı, Türkiye’de ise 1995 Yılından dönemin hükümeti bu kararı imzaladı.

Cumhuriyet Hükümetleri köylüye olan desteüi azalttılar. Son 20 Yılda görev yapan Tarım Bakanları Avrupalılar tarafından ödülelndirildiler. Sonuç Meyve ve Sebze Üretiöminde azalma ortaya çıktı. Fiyatlar yükseldi. Enflasyon’da artmış oldu.

AVRUPA KÖYLÜSÜ’DE İSYAN’DA

2. Dünya Savaşı sona erdikten sonra ABD ile Avrupa Ülkeleri Ticaret Anlaşması imzaladılar. Sadece Tarım Ürünlerinin birbirlerine satışına kota koymadılar. Bu anlaşma halşa geçerliliğini sürdürüyor. 

Bu denge Rusya-Ukrayna Savaşı^nın başlamsıyla Avrupa Köylüsü aleyhine değişti. Rusya’dan Ucuz gübre ve Tohum alan Avrupa’lı köylüler, Rusya’ya uygulanan ambargo nedeniyle maliyetlerinin artmasına karşı tepki göstermeye başladılar.

AB Ülkeleri köylülerine verdikleri destekleri azaltıp, ABD’nin silah fabrikalarına silah siparişi veriyorlar. Almanya’nın 100 adet F_35 Savaş Uçağı siparişi bunun en güzel örneği. Ukrayna ile Rusya arasında savaşı kızıştıran ABD ve AB Ülkeleri bu iki ülkenin’de buğday üretimini azaltmayı planladılar. Savaşa rağmen iki ülke üretimlerini sürdürüyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Tarım Bakanlığı'nın istatistiklerine göre Ukrayna, 2021/22 döneminde 33 milyon tonla dünyanın yedinci büyük buğday üreticisi oldu. 

Interfax'ın Rosstat verilerine  göre Rusya' nın 2022 yılında tahıl üretimi 104,43 milyon tonu buğday olmak üzere 153,8 milyon ton olarak gerçekleşti.

Bu bilgilere göre Dünya Çiftçiler Gününü kutlamak onların hakkıdır. Biz’de ise tarımın gerilemesini kimse düşünmüyor. O yüzden tüm belediyeler İl-İlçe hangi partiden olursa olsun üretici köylüyü desteklemeye çalışsınılar. Zenginlerin yatlarına ucuz mazot verileceğine, köylüye, Mzaot-Tohum ve Gübre desteğinin verilmesi gerekiyor. 

Türkiye bir zamanlar Dünya’da kendi kendine yeten 7’ci Tarım Ülkesi iken bu hale dönmesini herkes sorgulamak zorundadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.