Bosna Hersek Savaşı'nda 8 bin 372 Boşnak Müslümanların Sırp güçleri tarafından katledilişinin 29. yıl dönümündeyiz.

1995 yılının 11-12 Temmuz tarihinde Sırplara BM Barış güçlerinin kapıları açması ile 8 bin 372 müslüman katledilmiştir. Vahşi Sırplar tarafından Müslüman kadınlar, kızlar ve kız çocuklarına tecavüz edilmiştir.

1 Temmuz 1995 tarihinde BM Güvenlik Konseyi tarafından bölgeye atanan Hollandalı Albay Ton Karremans ve 400 kişilik askerden oluşan Hollandalı (sözde) Barış Gücü, bölgeyi korumanın aksine şehrin girişini 10 Temmuz akşamı Sırplara para ve farklı vaadler karşılığında açarak bu katliama sebebiyet oluşturmuştur.

Nitekim 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde Ermenistan ordusu tarafından yapılan soykırımın bir benzeri Avrupa bölgesinde kalan ve halkı Müslümanlardan oluşan Bosna'da gerçekleşti.

Bilindiği üzere yıllardır Avrupa ve Batı devletlerinin Müslümanlar üzerinde ikili standart kapasayan siyaset uyguladığı, Müslüman bir toplum katledilirken sessiz kaldığı görülmektedir.

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü olarak Avrupanın ve Batı Devletlerinin çifte standartına maruz kalıp katledilen, soykırıma uğrayan Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor ve Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in bu veciz cümlesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyoruz:

Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.