Öğrencilere burs tuzağı: SMS veya internetten ulaşıyorlar, tanınmış vakıfların ismini kullanıyorlar!

Dolandırıcıların yeni hedeflerinden biri de öğrenciler oldu. Burs vaadiyle mesaj attıkları ve sosyal medyadan ulaştıkları öğrencilere banka hesabı açtırıp, daha sonra bu hesapları kara para trafiğinde ve yasa dışı kumarda kullanıyorlar.

Sabah’ın haberine göre, bu dolandırıcılar "Sana burs bağlayacağız" vaadiyle öğrencilere önce elektronik para kuruluşlarında hesap açtırıyor, daha sonra bu hesabın şifrelerini alıp istedikleri gibi para trafiği yönetiyorlar.

Bazı bilinen vakıfların adını da taklit eden dolandırıcıların kullandığı 8 internet sitesi tespit edildi.

Bazı öğrenciler kendilerine SMS yolu ile ulaşan, bazıları ise sosyal medya uygulamalarında karşılarına çıkan burs vaatlerine kanarken, bazıları da arama motorlarında yaptıkları aramalarda Google'a reklam parası verdikleri için en üst sıralarda listelenen dolandırıcıların ağına düşüyor.

Bazı bilinen vakıfların adını da taklit eden dolandırıcıların kullandığı 8 internet sitesi tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.