Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı: İşte LGS Soruları ve Cevap Anahtarları!

LGS soruları ve cevapları 2024 son dakika erişime açıldı.

Hayallerindeki Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Fen Lisesi ve diğer liselerde eğitim almak isteyen milyonlarca öğrenci bugün yapılan oturumlarda ter döktüler. Sözel alanda öğrencilere 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgis ve 10 Yabancı Dil sorusu yöneltilecek. Sayısal oturumda ise öğrenciler 20 Matematik ve 20 Fen Bilimleri sorusu cevaplandırdı. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin ağırlık katsayı oranı 4 olurken diğer derslerin katsayı oranı 1 olarak hesaplanacak. LGS sınavında değerlendirme yapılırken 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Öğrencinin ham puanı, standart puan, ağırlıklı standart puanıyla birlikte toplam puanı belirlenecek. LGS oturumları saat 12.50 itibarıyla sona erdi. Peki LGS soruları ve cevapları 2024 açıklandı mı?

İşte,  LGS soruları ve cevap anahtarı sorgulama sayfası…

Millî Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu.

 İki oturum hâlinde yapılan sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi.

 Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

 Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek.

 LGS merkezî sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. " ifadeleri kullanıldı.

LGS SAYISAL OTURUM CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SÖZEL OTURUM CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ 

LGS CEVAP ANAHTARI (KİTAPÇIĞI) SORGULAMA EKRANI

LGS soruları ve cevapları internet üzerinden açıklanacak. Adaylara sınav sonrası cevap kitapçıkları geri verilmezken meb.gov.tr adresi üzerinden sözel ve sayısal kitapçık ayrı ayrı paylaşılacak.

 tarafından “2024 LGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı” duyurusu geldikten sonra adaylar meb.gov.tr adresinden veya aşağıdaki bağlantılar üzerinden cevap anahtarlarını görüntüleyebilir.

LGS cevap anahtarının erişime açılmasının ardından sayfanın en alt bölümünde adaylar sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını A,B,C,D şeklinde şık olarak görüntüleyebilirler.

LGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif hale gelecektir)

SINAVLARDA 3 YANLIŞ CEVAP 1 DOĞRU YANITI GÖTÜRECEK

Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavı değerlendirmesi yapılırken sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Dolayısıyla sınavlarda 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.

LGS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, cevap kağıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmayan, öğrencinin herhangi bir öğrenciden veya dökümandan kopya çekmesi durumunda sınav geçersiz sayılacak.

Ayrıca geçerli kimlik belgesini ve onaylı sınav giriş belgesini ibraz etmeyen, başka öğrencinin sınav evrakını kullanan ve kendisi yerine başkası sınava giren, sınav evrakına zarar veren öğrenciler sınav kurallarını ihlal ettiğinden sınavları iptal olacak.

MEB SONUÇLARI 28 HAZİRAN’DA AÇIKLAYACAK

Ntv'de yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı 2 Haziran’da düzenlenen merkezi sınavın tamamlanmasının ardından değerlendirme işlemlerine başlayacak. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen LGS sınav sonuçları 28 Haziran’da erişime açılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek. Sınav sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek.

Öğrenciler sınav sonuçları ekranında ilgili derslerden doğru-yanlış cevap sayılarını ve toplam puanlarını görüntüleyebilecek.

LGS SINAVINDA HANGİ TESTTEN KAÇ SORU SORULACAK?

SÖZEL OTURUM

Türkçe 20
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
Yabancı Dil 10

SAYISAL OTURUM

Matematik 20
Fen Bilimleri 20

DERSLERİN AĞIRLIK KATSAYILARI

LGS merkezi sınavında ağırlıklı standart puanlar hesaplanırken ağırlık katsayıları dikkate alınıyor. Kılavuzda yer alan ağırlık katsayıları aşağıda verilmiştir.

Türkçe 4
Matematik 4
Fen Bilimleri 4
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1
Yabancı Dil 1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.