Jandarma Teşkilatı ve Türk  Milleti'nin "Efsane" Komutanı Arif ÇETİN Paşa'nın devir-teslim töreni..

Cumhurbaşkanlığı'nın Resmi Gazete’de15 Ağustos gece yarısı yayımlanarak yürürlüğe giren atamalar kararnamesi uyarınca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Paşa, yaş haddi nedeniyle emekli edilirken, yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı Jandarma Genel Komutanı olarak atanmış idi.

Bu atama kararından sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katıldığı bir görev-teslim töreni düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın tensipleri ile yaş haddinden emekli olan Orgeneral Sayın Arif ÇETİN'in yerine atanan Orgeneral Sayın Ali ÇARDAKÇI; İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA'nın teşrifleri ile gerçekleştirilen törende Jandarma Genel Komutanlığı makamını devralmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Genel Komutanlığın konuyu duyurduğu sosyal medya açıklaması şöyle;

Yine sosya medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakan Ali Yerlikaya da, emekli olan Orgeneral Arif Çetin Paşa'dan övgüyle bahsederek, "44 yıldır şanlı üniformayı giyen, teröre karşı Türkiye’nin dört bir yanında mücadele veren, 15 Temmuz darbe girişiminde Milletinin yanında darbecilere karşı duran, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Sayın Arif Çetin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.." dedi.

Bakan Yerlikaya'nın devir-teslim törenindeki konuşmasından yaptığı açıklamaları şöyle;

"Jandarma Genel Komutanlığımızda Devir Teslim Törenimizi gerçekleştirdik. 44 yıldır şanlı üniformayı giyen, teröre karşı Türkiye’nin dört bir yanında mücadele veren, 15 Temmuz darbe girişiminde Milletinin yanında darbecilere karşı duran, Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Sayın Arif Çetin’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Jandarma Genel Komutanlığına atanan Orgeneral Sayın Ali Çardakçı’ya bu kutsal görevde başarılar diliyorum. 185 yıllık dev çınarımız olan Jandarma Teşkilatımız dün olduğu gibi bugün de ve ilelebet hainlerle, terörle, suç ve suçlularla mücadelesini sürdürecektir."

...

BURSA ARENA, 15 Temmuz Kahramanı, Ordunun ve Halkın Vatanperver Komutanı Arif Çetin Paşamıza şükranlarını sunar, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diler.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.