Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar sonucu can kayıpları oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki ilçedeki yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Koca, 78 kişinin yangından etkilendiğini söyledi.

Koca, beş hastanın Diyarbakır'da yoğun bakımda olduğunu ve bu hastaların dördünün entübe durumda olduğunu kaydetti, bir hastanın da Şanlıurfa'da entübe olarak tedavi gördüğünü belirtti.

Yangınların söndürüldüğünü ifade eden Koca, "Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, ilde hayatını kaybedenlerden ikisinin, otların içinde kalan çobanlar olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22.15’te çıkan anız ve örtü yangını, rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkiledi.

Yangın daha sonra Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine ilerledi.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Map

Yangın

KAYNAK, DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Halkların Demokratik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, yangın yayılırken havadan müdahale talep etti.

Acil çağrı yaptıklarını vurgulayan eş başkanlar, "Saatlerdir süren yangına karadan müdahaleler yetersiz kalmaktadır. Çok acil olarak havadan müdahale gerçekleştirilmelidir. Gerekirse uluslararası destek alınarak yangının yayılmasının önüne bir an önce geçilmelidir" dedi.

Sosyal medya platformu X'te #YangınBölgesineAcilHelikopter etiketi gündem oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yangına müdahale için kriz masası kurdu.

Yangın bölgesine giden Büyükşehir Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, incelemelerinin ardından hastanede tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının tamamen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

@vanbuyuksehirbb

KAYNAK,@VANBUYUKSEHIRBB