Araştırmacı Yazar Celal Öcal’dan davet; “Kıbrıs Barış Harekatı’nı Türkiye’ye Armağan Edenlere Saygı Toplantısı Düzenlenmelidir”

Araştırmacı Yazar Celal Öcal, 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nın önümüzdeki 20 Temmuz gününe gelen 50. Yıldönümü vesilesiyle, kamu erkanı ve diğer kuruluşların anma toplantısı yapması gerektiği yönünde bir genel davette bulundu.

Celal Öcal’ın bu samimi daveti şöyle;

20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs Türklerini yok edilmekten kurtaran, Kıbrıs Türklerini Esaretten -Özgürlüğe, Koloni İdaresinden- Bağımsız devlete ulaştıran dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e, Necmettin Erbakan’a, Genel Kurmay Başkanı Org. Semih Sancar’a, Türk Kara Kuvvetlerimize, Türk Deniz Kuvvetlerimize, Türk Hava Kuvvetlerimize, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatına, Şehitlerimize, Gazilerimize ve bu yönde tüm imkânlarını kullanarak harekâta katkıda bulunan Türk Milletimize saygımız ve asla ödenmeyecek şükran borcumuz vardır.

Ortak düşünce ile Ankara’da Doç. Dr. Mehmet Balyemez Başkanlığında, Muh. Gazi E. Tuğg. Cemal Ergun Eruç’un bulunduğu Heyet çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalara İzmir’in de katkıda bulunması gerekir.

Bu sebeple tüm Türkiye’de, yaşadığımız İzmir’de Kıbrıs Barış Harekâtının 50’nci yıldönümünün törenlerle, toplantılarla en güzel, en zengin en geniş şekilde anılması arzumuzdur

Türk Milleti’ne KKTC zirvesini armağan eden ve her geçen gün sayıları azalan Gazilerimizle, Şehit Ailelerimizle gerçekleştirilecek bu toplantıya destek olan kişi ve kuruluşlar, Siyasi Partiler, STK’lar, Vakıflar ve Sendikalar için de büyük şeref olacaktır.

20 Temmuz 2024 günü Saat:10.00 da KKTC Konsolosluğu’nun İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması ardından, İzmir’in en güzel salonunda Türk Milleti’nin Muharip Gazileriyle buluşmasının sağlandığı bir toplantı düşünülmelidir.

Bülent Ecevit’in ve Necmettin Erbakan’ın halefi siyasi partiler, CHP’li Belediyeler, İzmir’in Sayın Valisi ŞAN ve ŞEREFLE KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NI TÜRKİYEYE ARMAĞAM EDENLERE SAYGI toplantısını düzenlemelidir.

Muhtemelen Magosa Müdafi Muh. Gazi. E. Alb. Oğuz Kalelioğlu, Muh. Gazi. Şükrü Karaca’nın da birer konuşma yapacağı tarihi toplantının en güzel şekilde yapılması gerekir.

Bu tarihi toplantının gerçekleşmesi için ilgi ve katkınızı bekler saygılar sunarız.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTININ 50’nci YIL DÖNÜMÜNÜ

ANMA DAYANIŞMA GRUBU Sözcüsü

Celal ÖCAL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.