Çoğumuz sadece sevdiğimiz yiyecekleri tüketmeye öylesine alışkınız ki, sağlığımız üzerindeki etkileri nedir, ne değildir, sağlığımıza zararı var mıdır yok mudur düşüncesi hiç aklımıza bile gelmiyor.

Halbuki sürekli tüketmemiz halinde yaşam kalitemiz ve hayatımız için büyük risk teşkil eden birçok gıda maddesini her gün yiyoruz.

“Genelde tüm işlenmiş gıdalarda ve festfoot tarzı diyetlerde ölümcül dört büyüklerin en az birini sıklıkla birden fazlasını bulmak mümkündür.”

Dr. Russell L. Blaylock (Kanser Hastaları için Doğal Stratejiler)

Yemeyi alışkanlık haline getirdiğimiz, toplumun büyük bir kesimi tarafından hiç düşünmeden ölçüsüzce, değişik pek çok isim ve şekillerde tüketilen ancak Dr. Blaylock tarafından sağlığımız için gerçekten büyük tehlike olarak görülen, bazıları tarafından üç beyaz, bazı bilim insanlarınca dört büyükler olarak kabul edilen, bana göre de beş büyükler olan:

– Mısır şurubu ve şeker,

– Fabrikalarda işlenmiş beyaz un,

– Fabrikasyon süt ve süt ürünleri,

– Rafine edilmiş tuz,

– Isıl işleme tabi tutulmuş fabrikasyon yapay yağlar

hakkında da biraz farklı bilgiler vermek istiyorum.

Bu liste sizi şaşırtabilir. Çünkü hemen hemen hepsini en azından birkaçını yemek yediğimiz her gün tüketiyoruz. Her biri başlı başına zararlı olan bu beş beyazın en büyük tehlikesi, bu ürünleri çeşitli isimler altında sayısız işlenmiş gıda içerisinde bilinçsizce ve defalarca her gün her öğünde hatta fırsat buldukça da abur cubur şeklinde tüketiyor olmamızdır.

Herkes bunları yiyorsa nasıl kötü olabilir ve ne kadar kötü olabilir gibi bir soru aklınıza gelebilir. Cevap olarak; “bunların en çok tüketildiği gelişmiş ülkelerde her dört kişiden üçünün teşhis edilebilir kronik bir hastalığa yakalanmasına, kanser ve kalp hastalıklarının salgına dönüşmesine ve her üç kişiden ikisinin aşırı kilolu olmasına neden olacak kadar kötü diyebiliriz.”

Bu gıdaları tüketmek, özellikle de her gün ve uzun süreli tüketmek hastalığa davetiye çıkarmaktan başka hiçbir şey değildir. Bunların tamamı da “mikro gıda değeri” açısından yetersiz, kalori değerleri yüksek ve aynı zamanda aşırı toksik maddelerdir.

Bunları yiyerek sürekli kilo alıp vücudumuzu şişirsek de gerekli mikro gıdaları almak için yanıp tutuşan ve aç olan hücrelerimizi doyurmak asla mümkün değildir. Sürekli beş büyükleri tüketenlerin sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmeyi düşünmeleri hayalden öteye geçemez.

Eğer bütün vatandaşlarımız bu gıdaları yemeyi bıraka bilseydi, ülkemizdeki kronik hastalıklar salgını da ciddi anlamda düşüşe geçerdi. Beslenme konusunda “kendinize yapabileceğiniz en büyük ve en kolay iyilik bu yiyeceklerin tüketimini minimuma indirmektir.”

Haftanın yeni umutlara vesile olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.