TESK Genel Başkanı Palandöken'den kredi kartı sınırlamalarında değişiklik talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, düğün ve evlilik sektöründeki maliyet artışlarına dikkat çekerek, kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının kaldırılmasını talep etti. Palandöken, enflasyonun düğün organizasyonlarından gelinlik ve damatlık ücretlerine, takı maliyetlerinden salon kiralarına kadar geniş bir yelpazede etkili olduğunu vurguladı.

"Düğün sektörü, 230 kalemi ilgilendiren bir alan. Bu kalemlerdeki artış, ekonomiyi olumsuz etkiliyor," diyen Palandöken, sektördeki duraklamanın büyük kayıplara yol açtığını belirtti. Kredi kartlarındaki taksit sınırlamasının esnetilmesinin, bu kayıpların önüne geçeceğini savundu.

5-f9q7.webp

Halktv'de yer alan habere göre, evlilik sürecinde yapılan harcamalarda kredi kartına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Palandöken, taksit sınırlarının kaldırılmasının yalnızca evlenecek çiftler için değil, tüm vatandaşlar için olumlu bir etki yaratacağını ifade etti. "Kredi kartına getirilen taksit sınırlarının kaldırılması, piyasaları canlandırır. İşsizliğin azalmasına, istihdamın artmasına ve devletin vergi ile SGK gelirlerinin yükselmesine katkı sağlar" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.