Husi füzesi ilk kez İsrail'in merkezine ulaştı

REUTERS Haber Ajansı'nın JERUSALEM'dan aktardığı habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in, Pazar günü ilk kez bir füzeyle İsrail'in merkezine ulaşmalarının ardından, kuzey Yemen'i kontrol eden İran bağlantılı Husilere "ağır bir bedel" ödeteceğini söyledi.

Husi askeri sözcüsü Yahya Sare, grubun sadece 11,5 dakikada 2 bin 40 kilometre (1270 mil) yol alan yeni bir hipersonik balistik füzeyle saldırdığını söyledi.
Başlangıçta füzenin açık bir alana düştüğünü söyleyen İsrail ordusu daha sonra muhtemelen havada parçalandığını ve önleyici parçaların tarlalara ve bir tren istasyonunun yakınına düştüğünü söyledi. Kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

Tel Aviv'de ve İsrail'in merkezinde hava saldırısı sirenleri, yerel saatle sabah 6:35 civarında (0335 GMT) çarpmadan hemen önce çalmıştı ve sakinler sığınaklara doğru kaçışıyordu. Yüksek sesli patlamalar duyuluyordu.
Reuters, İsrail'in merkezindeki açık bir alanda yükselen dumanları görüntüledi.
Netanyahu, haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, Husilerin, İsrail'in kendilerine yönelik saldırıları karşılığında "ağır bir bedel" ödeyeceğini bilmeleri gerektiğini söyledi.
Netanyahu, Temmuz ayında Tel Aviv'i vuran bir Husi insansız hava aracı nedeniyle İsrail'in Yemen'e düzenlediği misilleme hava saldırısına atıfta bulunarak, "Bunun hatırlatılmasına ihtiyaç duyan herkesi Hudeyde limanına davet ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.