Söze başlarken söyleyelim çözümü;

Türküm ya da değilim ama doğruyum çalışkanım ve bu ülkeye sevdalıyım” ilkesi paralelinde düşünenlerle yücelecektir bu ülkenin sosyal refahını..

Anadolu’nun kutsal atmosferinde kenetlenip soluklananlarla,

Bu toprağın suyunu yudumlayan, kendisi az yiyip lokmasını eşi, uşakları, yakınları ve yoksul komşuları ile paylaşan yukardaki ilkeye göre yaşam çizgili her etnik yapıdaki insanlarla,

Sosyal refah, yapay zekanın hakim olduğu bilişim ve ekonomik kaldıraçlarla daha hızlı ve ileri noktaya getirilecektir.

Bilim kulvarlarında bizden çok daha hızlı koşan ülkelerde, “Sen niye Türk değilsin” diyen olmadığı halde, Türk olmadığını gururla söylerken bu coğrafyadan karnını tıka basa doyuranlar, devlet hizmetlerinden, yasaları delik deşik edip yararlananlar, KONUMUZ DIŞINDA OLSA DA YANLIŞLARININ BEDELİ ÖDETİLMELİDİR. Bu ülkenin yasalarına ve yurtsever yurttaşlarına duyulması gereken saygınlık nedeniyle..

Ülke bütünlüğüne, doğuştan kardeşliğe inanıp, saygı ile insani değerlere bağlı kalanlara hiç dil uzatılabilir mi?

Sözün kısası Çanakkale bayırlarında her ırktan yan yana yatan yurttaşımızla, muhteşem söz, saz ve beste ustamız yanık türkü ve ezgilerin dev sanatçısı, NEŞET ERTAŞ’ın “Bize abdallar diller idi” mütevazi sözünden, ağzı salyalı ırkçılar kum tanesi kadar ders çıkarabilirler mi?

Etnik zenginliğimiz yanında bilgi ve teknolojiye dayalı üretim zenginliğimiz ve çeşitliliğimiz yoksa nal toplamaya devam ederiz.

Gelişmiş ekonomilerle yarışacak üretim mallarımız yoksa ne alçak faiz ne yüksek faiz sorunlarımızı asla çözemez.

Yüksek faizin iç hortumcuları ile sıcak para dış hortumcuları, bu ülkenin kaymağını yiyen, emek ve alın teri dökenlerin ilik ve kemiğini semirenlerdir.

YUKARI BIYIK GİBİ YÜKSEK, AŞAĞI SAKAL GİBİ DÜŞÜK FAİZ ilaç olamaz yaremize..

Tek çözüm, içimizdeki hırsızları hizaya sokmak ve kaynaklarımızı tüketen sıcak para hortumcuları kovalamaktır. Yukarıda belirttiğim ilkeler doğrultusunda izlenen politikalarla.

Sağlık ve esenlik dileklerimle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.