Teknoloji şöleni başlıyor: TEKNOFEST Akdeniz Antalya’da!

Teknoloji hayranlarını buluşturan TEKNOFEST bu yıl, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Bu kapsamda 49 ana kategori ve 127 alt kategoride toplam 1 milyon 650 bin başvuru alındı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından teknoloji tutkunlarını buluşturan TEKNOFEST, bu yıl Akdeniz bölgesinde yine büyük bir heyecana sahne olacak. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak tanınan TEKNOFEST, 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

1 MİLYONDAN FAZLA BAŞVURU

Bu yıl TEKNOFEST Akdeniz kapsamında düzenlenen 49 ana kategori ve 127 alt kategoriye toplam 1 milyon 650 bin başvuru yapıldı. Antalya'da yapılacak olan 25 teknoloji yarışması için ise 1 milyon 500 binin üzerinde başvuru toplandı. Bu büyük ilgi, etkinliğin teknoloji dünyasında ne denli büyük bir etkiye sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

GENÇLER TEKNOLOJİYLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYOR

TEKNOFEST Akdeniz, yapay zekadan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede projeleriyle gençlerin, yarının teknolojisini şekillendirmesine olanak tanıyor. Türkiye'nin önde gelen teknoloji firmaları tarafından sunulacak eğitimler, paneller ve sunumlar, katılımcılara ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

YAPAY ZEKÂDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE, YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

Festival, Türkiye’nin Büyük Dil Modeli T3 AI’nin lansmanına da ev sahipliği yapacak. Ayrıca T3 AI Hackathon Yarışması, Yapay Zeka Okuryazarlığı ve Prompt Yazma Eğitimi gibi etkinliklerle yapay zekâ alanında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunacak. İklim değişikliği için düzenlenecek Girişimci Yetiştirme Programı Fikir Maratonu ve diğer çeşitli yarışmalar, yenilikçi çözümler geliştirme fırsatları sunacak.

ÜCRETSİZ GİRİŞ VE HIZLI ONLİNE KAYIT İMKANI

Teknoloji yarışmalarını yakından takip etmek isteyen ziyaretçiler, www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt yaptırarak hızlı giriş sağlayabilecek. Festivalde girişler tamamen ücretsiz olup 7 yaş altındaki ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmuyor.

Teknofest

YARIŞMALARIN DETAYLARI VE KATILIM ALANLARI

Antalya’da düzenlenecek teknoloji yarışmaları şunları kapsıyor:
- Akıllı Ulaşım Yarışması
- Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması
- BlokZincir Yarışması
- Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması
- Çip Tasarım Yarışması
- Eğitim Teknolojileri Yarışması
- Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması
- Finansal Teknolojiler Yarışması
- HackMasters
- Hava Savunma Sistemleri Yarışması
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması
- Jet Motor Tasarım Yarışması
- Kablosuz Haberleşme Yarışması
- Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması
- Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması
- Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması
- T3 AI Hackathon
- Tarım Teknolojileri Yarışması
- TEKNOFEST Robolig Yarışması
- Uçan Araba Simülasyon Yarışması
- Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması
- Helikopter Tasarım Yarışması
- Sürü İHA Yarışması
- Turizm Teknolojileri Yarışması

Teknoloji dünyasının en heyecanlı etkinliği TEKNOFEST Akdeniz, teknoloji ve inovasyon meraklılarını Antalya’da bekliyor!

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.