Sinan Ateş Cinayetini Çözen Savcıya Sürgün Gibi Atama

Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Özer'in Ankara Adliyesi'nden uzaklaştırılması 'tenzil-i rütbe' olarak değerlendirildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 13/06/2024 Tarihli ve 820 Sayılı Adli Yargı Kararnamesinde 4 bin 229 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

ATEŞ DAVASINI ÇÖZEN SAVCIYA TENZİL-İ RÜTBE

Yapılan değişikliklerde en dikkat çekeni ise, Sinan Ateş soruşturmasını yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer'in, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atanması oldu.

Özer'in görevden alınması, Ateş'e yakın isimler tarafından "Cinayeti aydınlatmaya çalıştığı için cezalandırıldı" yorumlarıyla değerlendirilmişti.

Dursun Özer'in yanı sıra dosyadan alınan bir diğer savcı olan Durmuş Ali Kaya ise Ankara'dan Diyarbakır Çınar Savcılığı'na atandı.

BAKAN TUNÇ: ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, atmalara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

halktv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.