Özel'den teğmen soruşturmasına sert tepki

CHP lideri Özgür Özel, teğmenler hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. "Teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demesi, Türkiye'nin güvencesidir. Bu ülkede ayrıştırma değil, birlik olmalı" dedi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in eleştirilerine de yanıt verdi.

Bornova Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenler hakkında başlatılan soruşturmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Oda tv'nin haberine göre, Özel, bu sözün Türk milletinin değerlerini temsil ettiğini belirterek, soruşturma başlatılmasının yanlış olduğunu söyledi. "Bu ülkede teğmenlerimiz eğer Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorsa, Türkiye'nin düşmanları korksun. Ama bir teğmen bile bu sözü söyleyemiyorsa o zaman oturup düşünmemiz gerekir," diye konuştu.

"AYRIŞTIRMA YAPMAK YANLIŞ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in kendisini teğmenler ile imam hatiplileri karşı karşıya getirmeye çalışmakla suçlamasına yanıt veren Özel, bu söylemin gerçek dışı olduğunu belirtti. Özel, "Harbiyeliler de imam hatipliler de milletin değeridir. Ancak bu değerler üzerinden ayrıştırma yapmak tehlikelidir" dedi. Ayrıştırma yapmanın doğru bir tutum olmadığını vurgulayan Özel, "Normalleşme CHP'ye yarıyor diye bu tür söylemlerle halkı bölmeye çalışmak yanlış bir stratejidir" ifadesini kullandı.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ SÖZÜ, TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİDİR"

Özel, konuşmasının devamında Türkiye'nin tarihine ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmanın önemine değindi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözünün sadece bir slogan olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini hatırlattığını belirtti. "Siz bir ülkede teğmenlerin bu sözü rahatça söyleyebildiği bir ordu istiyorsanız, rahat uyuyabilirsiniz. Bu, Türkiye'nin güvenliğidir," diyen Özel, bu tarz söylemlerin engellenmesinin tehlikeli bir tutum olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI KORKSUN MESAJI

Özgür Özel, Türkiye'nin düşmanlarına karşı güçlü bir birlik mesajı verirken, özellikle ordunun ve genç subayların Atatürk'ün mirasına sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı. "Teğmenlerimizin söyledikleri söz, Türkiye'nin düşmanlarını korkutmalı. Bu söz, milletimizin gücünü ve birliğini temsil eder" diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.