MİT'ten nokta operasyon: Türkiye’ye sızma hazırlığındayken öldürüldü

Terör örgütü PKK’nın İstanbul, Ankara ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerdeki bombalı araçlarla düzenlenen saldırılarını organize eden  Özel güç sorumlusu Baz Zaza kod adlı Abdurrahman Aksal, MİT’in gerçekleştirdiği nokta operasyonla öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında uzun yıllardan beri sözde özel güç sorumlusu olarak Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların planlayıcısı ve uygulayıcısı olan Baz Zaza kod adlı Abdurrahman Aksal MİT’in düzenlediği nokta operasyonla öldürüldü. 20 yıldan beri dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten teröristin Hakurk Vadisi'nde terörist elebaşları Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık ile birlikte terör örgütünün kongre ve konferanslarına katıldığı bildirildi.

BOMBALI SALDIRILARIN ORGANİZATÖRÜ 

Sözcü'de yer alan habere göre, terörist Abdurrahman Aksal’ın Diyarbakır’da 10 polisin şehit olduğu polis servis aracına yönelik patlama, Kızılay’da otobüs duraklarına düzenlenen saldırıda 38 kişinin ölümü, 125 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında 29 kişinin ölümü, 61 kişinin de yaralandığı patlamaların organizatörü olduğu belirlendi.

Hakkında, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı öldürmek, izinsiz patlayıcı madde imal etmek, kamu malına zarar vermek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Terörist Aksal’ın 2012-2014 yıllarında Diyarbakır’ın Dicle, Elazığ’ın Arıcak ve Alacakaya İlçeleri üçgeninde yer alan Kurşunlu, Kayaş, Kırkpınar, Küpetaş, Arsek, Gelincik, Boğaz, Kelekçi, Yokuşlu, Kayı Erimli, Üçocak, Yoğunbilek kırsalını içine alan Görese Dağı bölgesinde 2’si korucu 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırının da faili olduğu bildirildi.

AYN EL ARAB'TA CEPHE KOMUTANI

Teröristin daha sonra Irak’ın kuzeyine ve buradan da Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El Arab (Kobani) bölgesine örgütün Suriye kolunu oluşturan YPG’ye cephe komutanı olarak gönderildiği bildirildi.

IŞİD’le mücadele bahanesiyle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin buraya gönderdiği silah ve mühimmatlardan sorumlu olarak faaliyet yürüttü. Terörist Abdurrahman Aksal’ın Ayn El Arab’taki Zor Mağar ve Miştenur tepesinde ABD destekli yüzlerce IŞİD’li teröristin öldürüldüğü çatışmaları bizzat yerinde organize ettiği kaydedildi.

Teröristin 2016 yılında tekrar Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarına geçerek burada örgütün lider kadrosunu oluşturan yönetim kademesi içinde yer aldığı, askeri ve ideolojik eğitimlere öncülük ettiği bildirildi.

TÜRKİYE’YE SIZMA HAZIRLIĞINDAYKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Terörist Abdurrahman Aksal’ın, son olarak Irak’ın Duhok vilayetine bağlı Amediye kırsalındaki Gara bölgesinde sözde Apollo Akademiler Komutanlığı adı verilen özel güç yapılanmasında yer aldığı ve daha önce Türkiye içinde farklı kırsal bölgelerde faaliyet yürüttüğü için Diyarbakır kırsalına bölge sorumlusu olarak geçiş yapacağı bilgisi üzerine MİT harekete geçti.

SINIRDAN SIZMA HAZIRLIĞINDAYDI

Teröristin Irak sınırından yurda sızma hazırlığı içinde olduğuna dair alınan istihbari bilgiler saniye saniye değerlendirildi. Teröristin, Gara bölgesinden Türkiye sınırına doğru harekete geçtiği sırada Silahlı İnsansız Hava Aracıyla düzenlenen anlık istihbarata dayalı nokta operasyonla öldürüldüğü belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.