Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki görüntülere Külliye'den açıklama

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırladığı video sosyal medyada gündem oldu. Konuya ilişkin Külliye’den de açıklama yapıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “özel klip çekimi söz konusu değildir” denildi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir video yayımlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben bayram kutlamasında bulundu. Sosyal medyada gündem olan videoda; Tümgeneral Mete Kuş’un komutasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılığını vurgulayan mesajlar dikkat çekti.

Oda tv'de yer alan habere göre, Komutanlığın videosuna sosyal medyada “Kışlaya siyaset girdi” yorumları yapıldı.

KÜLLİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin video ile ilgili Külliye’den de açıklama yapıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “özel klip çekimi söz konusu değildir” denildi.

Külliye’den yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Konya 3. Ana jet Üssü Komutanı kışlada özel klip çekti, halkın uçaklarıyla şov yaptı" iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla icra edilen resepsiyona, yurt içi ve yurt dışı Türkiye'nin çeşitli birliklerinden, Birlik Komutanlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK günü kutlama mesajları gönderilmiştir.

Önceki yıllarda da aynı esaslarla Cumhurbaşkanı ve Başkomutan'a ithafen gönderilen bu mesajlar, misafir ve katılımcıların huzurunda yayınlanmaktadır.

Bahse konu görüntüler resmi bir amaca uygun olarak hazırlanmış olup, iddia edildiği gibi kışlada başka amaçla özel klip çekimi söz konusu değildir.

Anayasası'nın Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkilerini tanımlayan 104. Maddesi'nde açıkça, "Cumhurbaşkanı TBMM adına Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanlığını temsil eder." ifadeleri yer almaktadır. Dolayısıyla haberlerde geçen, "kışlaya siyaset soktular" iddiaları da manipülatif amaçlıdır.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

 

Anahtar Kelimeler:
Konya Ana Jet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.