Kenan Işık’a son veda!

Hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık için bugün saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Işık'ın ailesi ve oyuncu dostları katıldı.

2014 yılında spor sonrası saunaya giren sanatçı, sauna çıkışı kendisini iyi hissetmediğini belirtmiş ve kısa süre sonra dengesini kaybederek yere düşmüştü.
Şiddetli çarpmanın etkisiyle kafa travması geçirdiği belirtilen Kenan Işık, bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde hemen ameliyata alınmıştı. Dört saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırılan Işık, uzun süredir evinde tedavi görüyordu.
Özel bir hastanede hayatını kaybeden Işık'ın cenazesi Karacaahamet Gasilhanesine getirildi. Cenaze buradaki işlemlerin ardından törenin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü.

Törende konuşan Tamer Karadağlı, "Bugün çok değerli bir kayıp vesilesiyle bir aradayız. Emekli sanatçımız Kenan Işık'ı kaybetmenin derin üzüntüsüyle toplandık. Türk tiyatrosunun en seçkin isimleri arasında giren Kenan Işık kalplerimizde önemli bir yer edildi. İnsanlığını ve samimiyetini de seyirciye geçiren ender isimlerdendi.

Mesleğine adanmış hayatıyla sadece bir sanatçı değil, kültürümüzün taşıyıcılarından biri olmuştur. Kenan Işık'ın hayatı ve başarıları, özellikle tiyatro camiamız için büyük bir gururdur" ifadelerini kullandı.

Kenan Işık'ın oğlu Mehmet Işık da şu ifadeleri kullandı:"Kenan Işık'ın küçük oğlu diye düzelteyim. Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Babam her şeyden çok iyi, adaletli ve merhametliydi. Memleketin insanını tanımış ve çok sevmişti. (Turktime)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.