İYİ Parti’de yeni Başkanlık Divanı belli oldu

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, partisinin yeni Başkanlık Divanı’nı belirledi.

Partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Başkanlık Divanı’nda yer alan dört isim yerlerini korudu.

Partinin İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olan ve yerel seçimlerden sonra Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ve partiden de ayrılma kararı alan Ümit Özlale, yeniden Başkanlık Divanı’na girdi.

Parti kulislerine göre Dervişoğlu, kurultay sürecinde Genel Başkan Adayları Koray Aydın ve Tolga Akalın’ı destekleyen bazı isimleri de parti yönetimine alarak bir anlamda “denge” listesi oluşturdu.

İYİ Parti’nin 27 Nisan’daki 5. Olağan Kurultayı’nda seçilen Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaparak, partinin “A takımı” olarak da nitelendirilen yeni Başkanlık Divanı üyelerini belirledi.

Buna göre Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi çok az bir farkla kaybeden AKP kökenli isimlerden Enver Yılmaz, Genel Başkanvekili oldu.

Genel Sekreterliğe ise Akşener’in ilk Başkanlık Divanı’nda da yer alan isimlerden Antalya Milletvekili Uğur Poyraz getirildi.

Müsavat Dervişoğlu

KAYNAK, MÜSAVAT DERVIŞOĞLU

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

Parti sözcülüğü için görevlendirme yapılmadı, 5 isim yerlerini korudu

Dervişoğlu, bazı görev alanlarında da değişikliğe gitti ve parti sözcülüğü için görevlendirme yapmadı. Kürşad Zorlu’dan boşalan Medya Tanıtım Başkanlığı’na, gazeteci kökenli Selcan Taşçı Hamşıoğlu getirildi.

Akşener yönetiminde yer alan Ayyüce Türkeş Taş, Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Şükrü Kuleyn, Hakan Şeref Olgun ve Ümit Özlale yeniden parti yönetiminde yer aldı.

İzmir Milletvekili Özlale, partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, yerel seçimlerden sonra Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifa ettiğini, partiden de ayrıldığını duyurmuştu.

Ancak kurultay sürecinde Dervişoğlu ekibi resmen partiden ayrılmayan Özlale’yi ikna etti ve GİK’e almıştı.

Dervişoğlu, parti tüzüğünün verdiği yetki çerçevesinde GİK dışından iki ismi de Divan’a aldı.

Eski milletvekili ve bir dönem önce de Başkanlık Divanı’nda yer alan Ahmet Kamil Erozan ile yer alan Prof. Dr. Alpaslan Yüce GİK dışından parti yönetimine getirilen isimler oldu.

GİK üyeleri Nevzat Korkmaz, Ali Coşkun ve Mümtaz Çoban ise Genel Başkan başdanışmanı oldu.

İYİ Parti’nin yeni Başkanlık Divanı şu isimlerden oluştu:

İYİ Parti Başkanlık Divanı

KAYNAK, İYİ PARTİ

Grup yöneticileri hafta başında belirlenecek

Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan olarak Grup Başkanlığı’nı da üstlenmesi, Erhan Usta’nın da grup başkanvekilliğinden istifa etmesi üzerine, yeni Meclis grup yönetimi de pazartesi günü belirlenecek.

BBC Türkçe'de yer alan haber ve bilgilere göre, İYİ Parti kulislerinde grup başkanvekilliği için İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun adı geçiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.