Emeklinin bugün sohbet konusu: Ali Erbaş’ın emekli maaşı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın emekli olması halinde 1,8 milyon TL ikramiye alacağı ve 78 bin TL emekli aylığı bağlanacağı kaydedildi.

Ocak 2024’te, emekli olduğu zaman 65 bin TL emekli maaşı alacağı medyaya yansıyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın olası emekli aylığına zam geldiği belirlendi. BirGün'de yer alan haberde, Ekim 2024 itibarıyla Erbaş'ın 78 bin TL emekli maaşı alacağı hesaplandığı öğrenildi. Erbaş’ın emekli ikramiyesinin ise 1,5 milyon TL’den 1,8 milyon TL’ye yükseldiği kaydedildi.

Odatv'de yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda üst düzey pozisyonlarda görev yapan diğer bazı personelin emekli aylıkları ise temmuz ayındaki zamların ardından yükseldiği de haberde belirtildi. Buna göre Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapan kişi eğer memuriyette 40 yılını tamamlarsa 63 bin 102 TL, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği'nden emekli olanlar 47 bin 36 TL, Ankara, İstanbul ve İzmir kentlerinde görev yapan il müftüleri ise emekli olduklarında 44 bin 235 TL maaş alacaklar.

Ülkemizde en düşük emekli maaşı ise Diyanet'te konuşulan rakamların aksine 10 bin 500 lira. 65 yaş üzerindeki vatandaşlara ödenen sosyal yardım 2024 yaşlılık maaşı ücreti ise Temmuz ayı itibarıyla 4 bin 180 lira.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.