Bayram tatili biterken Büyükada'da yoğunluk arttı

Kurban Bayramı tatilinin sonuna gelindi. Tatilin son günlerini geçiren vatandaşlar İstanbul'da Büyükada'ya akın etti.

İstanbul'da 9 günlük tatil boyunca en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Adalar oldu.

Tatilin sona ermesine bir gün kala çok sayıda kişi, Büyükada'nın yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinden itibaren adaya gitmek için yola çıkanlar, iskelelerde yoğunluk oluşturdu.

Kentte etkisini sürdüren sıcak havadan bunalanlardan bazıları, adanın plajlarında denize girerek serinlemeyi tercih ederken bazıları ise mesire yerleri ile sahil kesimindeki yeşil alanlarda ağaçların gölgesinde vakit geçirdi.

Kimileri tarihi ahşap köşk ve yapıların bulunduğu, renkli çiçeklerle bezeli nostaljik Büyükada sokaklarında yürümeyi tercih etti, kimileri de kiraladıkları bisikletlerle keyifli bir gezintiye çıktı. Ziyaretçiler doğayla iç içe olan ada sokaklarını gezerken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Tatilciler Aya Yorgi Tepesi, Aya Yorgi Kilisesi, Lunapark, Reşat Nuri Güntekin Evi, Hamidiye Cami, Büyükada Edebiyat Müze Kütüphanesi gibi adanın tarihi ve sembol mekanlarını ziyaret etti.

Ziyaretçiler arasında yabancı turistlerin ve şehir dışından gelen vatandaşların da bulunduğu gözlendi.

Turktime'in haberine göre; Sabah saatlerine nazaran öğle vakti ziyaretçi sayısının arttığı Büyükada'da, dönüş için harekete geçenler, yine vapur iskelelerinde yoğunluğa neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.