Amerikan askerinin başına çuval geçiren 10 kişi tutuklandı

İzmir Limanı’na demirleyen 'USS Wasp' adlı gemide görevli askerin başına çuval geçiren 10 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında TGB Genel Başkanı ve Öncü Gençlik Genel Başkanı da bulunuyor.

ABD’nin 'USS Wasp' adlı amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledi. Daha önce Kıbrıs’ın güneyine demirleyen ve adada tepkilere neden olan gemi İzmir’de de tepkiyle karşılandı. Geminin limana demirlemesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup ise Alsancak’ta gemide görevli olan bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yaşanan olay sonrası 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri sonrası 5 kişi adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken, 10 kişi hakkında ise tutuklama talep edildi. DuvaR'da yer alan habere göre, aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt’un da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.