Türk devletleri, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kaç madalya kazandı?

Türk devletlerinden Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılan Türk sporcular büyük başarı elde etti. Sporcular, toplamda 74 madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk devletlerinden 5 ülke, toplamda 74 madalya kazandı. Madalyaların 22'si altın, 24'ü gümüş ve 28'i ise bronz.

ÖZBEKİSTAN PARALİMPİK'İN PARLAYAN YILDIZI

Türk devletleri arasında en başarılı ülke Özbekistan oldu. Özbek sporcular; 10 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak, Paralimpik Oyunları'nı 13'üncü sırada tamamladı. Özbekistan'ın başarıları, organizasyonun en göz alıcı performanslarından biri olarak değerlendirildi.

TÜRKİYE 23'ÜNCÜ, AZERBAYCAN 28'İNCİ, KAZAKİSTAN 39'UNCU SIRADA

Türkiye; 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya ile 23'üncü sırada yer aldı. Azerbaycan, 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak 28'inci sırada yer alırken; Kazakistan, 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile 39'uncu sırada bulundu.

BAŞARI TÜRK DEVLETLERİNİN SPOR ALANINDAKİ ETKİSİNİ PEKİŞTİRDİ

Kırgızistan ise 4 sporcu ile katıldığı oyunlarda madalya elde edemedi. Kırgız sporcular, yarışlardan madalyasız döndü. Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Türk devletlerinin spor başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu büyük başarı, uluslararası arenada Türk devletlerinin spor alanındaki etkisini pekiştirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.