Süper Lig'deki sarı kart gerçeği: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...

Üç büyükler arasında bu sezon (12) en fazla sarı gören Beşiktaş, son 5 yılın da lideri: Toplam 354. Bu sezonki 5 lig maçında 9 sarı gören Fenerbahçe’ye son 5 yılda toplam 336 kez kart çıktı. Galatasaray’ın bu sezon 1 sarısı, 5 yılda toplam 314 kartı var.

Tartışmaları ve kavgaları hiç bitmeyen Süper Lig’de bu sezon yeni bir gündem daha var: Kart sayısı...

Özellikle Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun, Galatasaray’a az kart gösterildiğini söylemesi etmesi sonrası gözler istatistiklere çevrildi.

Bu sezon geride kalan 5 haftada üç büyüklerden en fazla kartı; 4 maçta rakiplerine toplam 51 faul yapan Beşiktaş gördü: 12 sarı. Kara Kartal her 4.25 faulde bir kartla karşılaşıyor.

Fenerbahçe 5 maçta 76 faul yapıp 8 sarı kartla (Kulübede itirazdan 1 sarı kart daha var) cezalandırıldı. Galatasaray ise 4 maçta toplam 53 faul yaptı, 1 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu.

TFF SABIR İSTEDİ

Yönetim değişti, tartışma değişmedi! Hakem isyanı erken başlayınca TFF’nin yeni yönetimi açıklama yaptı. Sözcü'nün haberinde yer alan açıklama şöyle;

Göreve gelmemizle birlikte uzun zaman sonra oluşan güven ve umut iklimiyle beraber var olan beklentilerin farkındayız. Bu beklentileri doğal karşılamakla beraber sabırlı olun ması önem arz etmektedir. Yönetim olarak, tüm paydaşlarla bir araya gelerek, beklentileri karşılamak adına samimiyetle ve kararlılıkla çalıştığımızı ifade etmek isteriz. Türk futbolunun kazananları, çok konuşanlardan ziyade çok çalışan lar ve bu doğrultuda iyi niyetle çaba sergileyenler olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.