Beşiktaş Felix Uduokhai transferini açıkladı: Artıları ve eksileri

Beşiktaş yeni sol stoperi Felix Uduokhai transferini resmen açıkladı. Nijerya asıllı Alman savunmacı fiziksel oyun tarzı ve süratiyle dikkat çekiyor. Oyuncunun güçlü ve zayıf yönleri, sakatlık geçmişi ve geleceği hakkında detaylar...

Beşiktaş'ın yeni sol stoperi Felix Uduokhai nasıl bir oyuncu? Nijerya asıllı Alman stoper ilk kez Bundesliga 1’e adım attığı 2017-18 sezonundan bu yana gelişime açık bir profil çizdi.

Sakatlıklar nedeniyle zaman zaman formasından ayrı kalsa da geçen sezon 33 maçta oynayıp kariyer zirvesini yaptı; 2 de gol attı. Alman Milli Takımı için altyaşlarda 13 maça çıktı. A Milli düzeyine aday isimlerden de biri.

Nijerya için oynama hakkına da sahip. Napoli’nin geçen sezonki transfer hedeflerindendi. Ancak Augsburg’da kalmasının da nedenleri vardı. Uduokhai’in artılarına ve eksilerine bakalım...

 ARTILARI

  • + Fizikli oyunu seviyor. İkili mücadelelerden kaçmıyor. Pes etmeyen bir karakter.
  • + Van Bronchorst’un stoperleri orta alana yakın oynattığı sisteme uyuyor.
  • + Süratli bir oyuncu. Hücum çıkışlarında takımına destek veriyor.
  • + Geri dönüşleri de iyi. Ağır bir oyuncu değil.
  • + Pas kalitesi ile bilinen bir oyuncu olmasa da mevkisine göre yeterli. 

EKSİLERİ

  • - Maç içinde konsantrasyon sıkıntıları yaşayabiliyor. Oyundan kopabiliyor.
  • - Rakibe boşluklar verebiliyor. Alan savunmasında zaman zaman hata yapıyor.
  • - Maç başına faul sayısı (0.86) yüksek değil ancak riskli yerlerde faul yapabiliyor. 

SAKATLIK GEÇMİŞİ KABARIK

Sakatlık geçmişi de eksi hanesinde sayılabilir. 26 yaşındaki futbolcu kariyeri boyunca üç kez uyluk sakatlığı, ikişer kez de diz ve bağ sakatlıkları yaşadı. Geçen sezon fire vermese de Uduokhai sakatlıkları nedeniyle 2022-23 sezonunda 14 maç, 2021-22 sezonunda 19 maç, 2017-18’de de 12 maç kaçırdı.

Doğan Gündoğdu / Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.