13 Yaşında Türk, Dünyanın en iyi satranç ustası Magnus Carlsen'i mat etti

Dünyanın en iyi satranç ustası olarak kabul edilen Magnus Carlsen, 13 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş'a mat oldu. Yağız Kaan Erdoğmuş geçtiğimiz aylarda Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele edip son normunu da tamamlayarak Büyükusta (Grandmaster - GM) unvanını elde etmişti.

13 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, dünya satranç sahnesinde büyük bir başarıya imza attı. Genç yaşına rağmen satranç dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Magnus Carlsen'i mağlup etti. Bu zafer, Erdoğmuş'un yeteneklerini ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

BÜYÜKUSTA ÜNVANINI KAZANDI

Geçtiğimiz aylarda Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden Erdoğmuş, son normunu da tamamlayarak Büyükusta (Grandmaster - GM) unvanını elde etti. Böylece, dünya satranç tarihinin en genç büyükustaları arasında dördüncü sırada yer aldı. Dünyanın en genç büyükustaları sıralamasında ABD’li Abhimanyu Mishra (12 yıl 4 ay 25 gün) birinci sırada yer alırken, onu Ukrayna’dan Sergey Karjakin (12 yıl 7 ay), Hindistan’dan Gukesh Dommaraju (12 yıl 7 ay 17 gün) ve Türkiye’den Yağız Kaan Erdoğmuş (12 yıl 9 ay 30 gün) takip etti.

13'lük Türk, Magnus Carlsen'i mat etti

TÜRKİYE'NİN BÜYÜKUSTA SAYISI ARTIYOR

TRT'nin haberine göre, Türkiye'de satranç sporunda büyükusta sayısı 2012 yılından bu yana artarak 16’ya ulaştı. Yağız Kaan Erdoğmuş'un kazandığı bu unvan, Türkiye'nin satranç alanında yükselen başarısını bir kez daha teyit ediyor. Genç yeteneklerin uluslararası arenada gösterdiği başarılar, Türkiye'nin satranç sporundaki potansiyelini ve gelecekteki umutlarını artırıyor.

Yağız Kaan Erdoğmuş'un bu önemli başarısı, genç sporculara ilham kaynağı olmanın yanı sıra Türkiye'nin satranç sporundaki gelişimini ve uluslararası başarılarını da gözler önüne serdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.