Olena Zelenska'dan İstanbul Üniversitesi'ne ziyaret

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın eşi Olena Zelenska, İstanbul Üniversitesi'ni ziyaret etti. Zelenska, Ukrayna Dili ve Edebiyatı Bölümü ile iş birliği ve Ukrayna kitap köşesi üzerine konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın eşi Olena Zelenska, İstanbul Üniversitesi'ni 1 Ağustos 2024 tarihinde ziyaret etti. Zelenska, İstanbul Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Üniversitesi'ndeki Ukrayna Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün öğrencileri ve öğretim üyeleri ile tanıştım. Bu arada, İstanbul Üniversitesi beş Ukrayna ulusal üniversitesiyle iş birliği yapıyor.

Geçen yıl burada, İstanbul Üniversitesi'nde, Ukrayna kitap köşesi açıldı. Bugün ise bu köşeyi, Ukrayna'yı temsil eden güncel yayınlarla zenginleştirme fırsatım oldu. Ukrayna'yı daha derinlemesine tanımak isteyen herkese teşekkür ederim. Özellikle, dünya genelindeki Ukrayna kitap köşelerinin zenginleştirilmesine yönelik iş birlikleri için Ukrayna Enstitüsü'ne teşekkürler."

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.