Dünyaca ünlü Ukrayna orkestrası Türkiye turunda

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca hayranı bulunan "Prime Orchestra" eylül ayında Türkiye turnesini gerçekleştirecek.

2024 yılında onuncu yılını dolduracak olan ve dünya çapında binlerce organizasyona imza atan "Prime Orchestra", Türkiye turnesini icra ediyor.

Türkiye'nin 12 şehrinde "Dance Symphony Show 80s-90s" konserini verecek olan grup, favori müzik ve mükemmel performansları ile izleyicilere uzun süre hoş ve neşeli anılar bırakacak.

Prime Orchestra fenomeni, 2014 yılında niteliksel olarak yeni Ukrayna müziği dalgasıyla müzik ve konser alanına girdi. Yenilikçi çapraz orkestra bir niş yarattı ve anında Sympho Show konser programlarının lideri haline geldi. 35 kişiden oluşan orkestra, özgün senfonik yorumuyla 20. yüzyılın efsanevi dans hitlerini Türk hayranları için sahneye taşıyacak.

Öte yandan, konserlerde toplanan fonlar, Ukrayna'da askerî saldırganlığa maruz kalan insanlara yardım etmek için kullanılacak.

Bu doğrultuda orkestra kendisini, "sadece dünya müziği hitlerini kendi aranjmanlarında mükemmel bir şekilde icra eden eşsiz bir orkestra değil, aynı zamanda Rus saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'ya yardım eden gerçek vatanseverler ve hayırseverler" şeklinde tanımlıyor.

Prime Orchestra, sürekli bombardımana maruz kalan Harkiv'den müzisyenlerin tahliyesinin mümkün olduğu Mayıs 2022'den bu yana, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Ukrayna'ya destek konserleri veriyor. Orkestra, savaş nedeniyle acı çeken Ukraynalılar için bir bağış toplama etkinliği düzenliyor. Orkestra, konserler ve ilgili izleyicilerin yardımıyla Ukrayna'ya onlarca ton gıda, jeneratör, engellilere yönelik tıbbi ekipman ve malzeme, ilaç, kıyafet, bebek maması ve daha fazlasını gönderdi.

Orkestra, konserler sayesinde toplanan parayla iki ambulans alıp Harkiv'e gönderdi, hayvan kurtarma organizasyonlarına çeşitli yardımlar yapıldı. Yaralıların iyileşmesi için tıbbi ekipman alımı için sürekli olarak fon gönderiyor. Ayrıca, Kiev Klinik Hastanesinde tedavi gören ampute yaralılar için orkestra tarafından hidroliftli ve hareketliliğin yeniden sağlanmasına yönelik rehabilitasyon simülatörlerine sahip özel bir otobüs satın alındı. Orkestra, Ukrayna'nın doğusundaki tahliye görevleri için dört tekerlekten çekişli bir otobüs ve üç adet hijyenik arazi aracı satın alıp teslim etti. Irpin şehrindeki çocuk konuşma terapisi merkezi "Neuronçiki" de orkestradan maddi yardım aldı. Geçtiğimiz günlerde konserler sayesinde toplanan fonlarla, doktorların insanları yaralanmalardan kurtaracağı tam donanımlı bir "Mobil Hastane" inşa edilerek savaş bölgesine gönderildi.

2024-2025'te orkestra, Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırı ve işgal girişimi devam ederken hayırseverlik faaliyetlerine devam edecek. Konserlerde dileyenler "Mobil Klinik", yaralıların rehabilitasyonu için ekipman ve tahliye taşımacılığı için fon toplanmasına katılabilecek.

Grubun Türkiye turnesi programı ise şu şekilde:

İzmir - 8 Eylül 2024 saat 20.00 - Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi.

Denizli - 9 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Aula im. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu

Antalya - 10 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Aktüel Açık Hava Sahnesi

Konya - 11 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Selçuklu Kongre Merkezi

Kayseri - 12 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - EKM Erciyes Kültür Merkezi

Gaziantep - 15 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Gazi Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi

Adana - 16 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu

Mersin - 17 Eylül 2024 saat 20.00 - Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (Cumhuriyet Salonu)

Eskişehir - 18 Eylül 2024 ​​saat 20.00 - Vehbi Koç Kongre Merkezi

İstanbul - 19 Eylül 2024 saat 20.00 - Mall of İstanbul'da. MOI Sahnesi

Ankara - 20 Eylül 2024 saat 20.00 - Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Bursa - 21 Eylül 2024 saat 20.00 - Merinos Kongre Kültür Merkezi

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.