Çin kültür hırsızlığına devam ediyor!

Çin yönetimi Kuveyt'teki Çin Kültür Merkezinde, yok etmeye çalıştığı Uygur kültürünü, Arap ziyaretçilere Çin kültürü olarak tanıttı.

Çin, Doğu Türkistan'daki soykırım politikalarından biri olan kültür soykırımı uygulamalarını bölgede hızlandırmışken, yurt dışında yok etmeye çalıştığı Uygur kültürünü Çin kültürü olarak tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çin yönetimi tarafından Kuveyt'in Hawali eyaletinde inşa edilen Kuveyt Çin Kültür Merkezinde 27 Mayıs 2024 tarihinde "Çin Kültürü Deneyim Günü" etkinliği düzenlendi.

ÇİN UYGUR KÜLTÜRÜNÜ ÇİN KÜLTÜRÜ OLARAK TANITIYOR

Etkinlikte Uygur kültürü, Çin kültürünün bir parçasıymış gibi sunuldu. Etkinliğe Kuveyt'teki diplomatların eşleri ve Kuveyt vatandaşları katılırken, kendilerine Uygur kültürü, Çin kültürünün özü olarak tanıtıldı. Etkinlikte sergilenen dans, müzik ve giyim gibi öğelerin çoğu, Uygur Türklerine özgü olmasına rağmen Çin hükûmeti, Uygur Türklerinin kültürel kimliğini çalarak kendi kültürüymüş gibi lanse etti.

TÜRK KİMLİĞİNİN VE MİRASININ YOK EDİLMESİNE HİZMET EDİYOR

Bu durum, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı kültürel soykırım, asimilasyon ve kimlik hırsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür etkinliklerde Uygur kültürünün yanlış tanıtılması, Türk kimliğinin ve mirasının yok edilmesine hizmet ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.