31. İstanbul Caz Festivali oldukça renkli başladı

31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, Avusturyalı grup Saint Privat ile Genç Caz+ finalistleri Mojo 5 konserleri ile başladı. Ödül gecesinde Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve Türkiye'nin ilk caz albümünü yapan Nino Varon, Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 18 Temmuz'a kadar sürecek olan festival, 40'a yakın konserde 200'den fazla sanatçıyı ağırlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde düzenlenen ödül gecesiyle başladı. Ödül gecesi, Melis Danişmend'in sunumuyla gerçekleşti.
Festivale desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür edildi,  27 yıldır festival sponsorluğunu üstlenen Garanti BBVA'ya, Beylikdüzü Belediyesi ve Hollanda Krallığı temsilcilerine de teşekkür plaketleri takdim edildi.

31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 2

İKSV’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR PLAKETİ
İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından festivale katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür plaketi verildi.

İMAMOĞLU: GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRME KONUSUNDA KARARLIYIZ
İmamoğlu, İstanbul’un kültür ve sanatla anıldığında dünya ölçeğinde hak ettiği yeri bulacağını belirten “Sanatın bu şehirde zenginleşmesi için, özgür alanlara ve insanların yaratıcılığına fırsat veren bir atmosfere ihtiyaç var. Biz de bunu, kent yönetimi olarak İstanbul'un her anında, her noktasında, her yaşayanına hissettirmek istiyoruz. Kendisini ifade etmek isteyen her insana bunu hissettirmek istiyoruz. Bu ifade biçimi, ifade özgürlüğü zaten sanatı, kültürü ve yaşamı en renkli hale getiren ve tetikleyen bir ortam. Bu bağlamda biz de görevimizi yerine getirme konusunda kararlıyız” dedi.

İMAMOĞLU: KÜLTÜR-SANAT YAŞAMINA KATKILARINDAN DOLAYI İKSV’YE İSTANBUL VE ŞAHSIM ADIMA TEŞEKKÜR EDERİM
İmamoğlu, göreve geldiklerinden beri kentin kültür sanat yaşamına önemli katkılar sunduklarını vurguladı. İstanbul’un pozitif enerji, yüksek enerji, kültür, sanat, yaşam, renklilik, üreticilik ve yaratıcılık gibi unsurları hak ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Ben eminim ki, bu şehrin insan kaynağı da o anlamda çok güçlü. İstanbul Kültür Sanat Vakfı gibi bu gücü gerçekten iyi servis eden çok değerli kurumlarımız var. Kültür-sanat yaşamına sunduğu katkılardan ötürü İKSV'ye, ilk anından bugüne bütün kuruma, yöneticilerine ve emekçilerine hepinizin huzurunda, İstanbul şehri adına, şahsım adına teşekkür etmek isterim” diye konuştu.

İMAMOĞLU: BU KONUDA BELEDİYEMİZ VE İKSV ÇOK SORUMLULUK ALIYOR VE SORUMLU DAVRANIYOR
İmamoğlu, kültür ve sanatın her İstanbullu bireye ulaşması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda önemli sorumluluklar üstlendiklerini belirtti. İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yaptığı ilk yılda ilçede caz festivalini başlattığını belirtti.İmamoğlu, “Benim iddiam odur ki sanatı bu şehrin her insanının kulağı duymalı, gözü görmeli, eli hissetmeli. O zaman sanat daha itibarlı, daha güzel, daha kapsayıcı olur. Sanatı şehrin her noktasına taşımalıyız. Bu konuda belediyemiz ve İKSV çok sorumluluk alıyor ve sorumlu davranıyor. Sanatı can kulağıyla takip edelim. Ben sanatçı hayranıyım, sanat hayranıyım” diye konuştu.
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 6
VERDİ VE VARON YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ
Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti Nilüfer Verdi ve Türkiye'nin ilk caz albümünü yapan yapımcı, besteci ve müzisyen Nino Varon İstanbul Caz Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü.
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 7
VERDİ: VARON'UN ADINI DUYUNCA 'TAMAM' DEDİM
Verdi "Harun Bey beni ödülle ilgili aradığında ‘ne gerek var’ dedim. ‘Nino Varon da var’ dediğinde ‘tamam’ dedim. Nino Varon ile biz MSG’nin kuyruğunda tanıştık. ‘Kuyruk ne zaman bitecek’ durumundan ‘kuyruk bitmesin’ demeye geçtik. Çünkü o kadar tatlı, şeker anılar, anektodlar anlattı ki o kuyruk bizim için bir serüvene dönüştü. Onun adını duyunca tamam dedim." ifadelerini kullandı. 
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 8
VARON: KÜÇÜK BİR TAVSİYEM VAR
"Çok kıvanç verici bir gece" diyerek sözlerine başlayan Varon "Türkiye’de ilk caz albümü gerçekleştiren bir yapımcıyım. Bunun keyfini yaşıyorum. Müzik hayatımızın vazgeçilmezi. Küçük bir tavsiyem var; bir blue jean fiyatına İspanyol gitar alıp, çocuğunuzun odasına asın. Yarın bir gün enstrüman ile çok iyi bir dostluk yaşayacaklarına inanıyorum.  
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 9
SAİNT PRİVAT VE MOJO 5 KONSERLERİYLE FESTİVAL BAŞLADI
Ödül töreninden sonra sahne alan Avusturyalı grup Saint Privat, müzikleriyle izleyicilere adeta Fransa'nın güney sahillerinde bir yolculuk yaşattı.
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 10
Aynı gece, Genç Caz+ finalistleri Mojo 5 de enerjileriyle ve performanslarıyla festivalin renkli atmosferine katkı sağladılar.
31. İstanbul Caz Festivali, Saint Privat ve Mojo 5 ile başladı: Nilüfer Verdi ve Nino Varon'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü - Resim : 11
FESTİVAL 18 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK
Festival, cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, funk gibi farklı türleri de içeren geniş bir müzik seçkisi sunarak herkesi kendine çekiyor.

Tv100'de yer alan habere göre, 18 Temmuz'a kadar sürecek olan festival, 40'a yakın konserle usta isimlerden yeni seslere, 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.