Türkiye’de yabancılar meselesi sadece Suriyelilerden ibaret değildir!
Mesela Ukraynalı, İranlı hiç konuşulmaz!

Zaman zaman göçmen, zaman zaman sığınmacı bazen de işgalci olarak ifade edilen, yani siyasi tarafına göre şekil alan olayı değerlendirenlere şunu ifade etmek isterim; Öncelikle Suriyeli, Afgan, Afrikalı, Asyalı, İranlı, Mısırlı, Ermenistanlı, Ukraynalı ve Rusyalı hatta ismini bilmediğimiz ülkelerden ve AB ülkelerinden ülkemize gelip yerleşen, paşalar gibi yaşayıp giden ve Türkiye nüfusunun nerede ise yüzde on beşine varan, o sebeple de beka sorunu, mülkiyet sorunu olarak ifade edilen bir konudan bahsetmek istiyorum.

Bu konuda maalesef çoğu zaman şirazesinden çıkarılan, böyle olunca da işin doğru anlaşılmasının önüne adeta set çekilen bir durumla karşı karşıyayız.

"Suriyeliler, yabancılar gitsin" diyenler ırkçılıkla, hatta kendilerinin Türkiye’ye yok şurdan yok burdan göçmen olarak gelmiş olmaları ile suçlanırken ve konuşmaya ne hakkınız var “öyleyse önce siz gidin” demeye getirilmektedir. 

"Suriyeliler, yabancılar bizim kardeşlerimiz” diyerek karşı çıkanların ise, ülkede beka sorununa yol açtıkları iddia ediliyor.

Kim ne der ve hangi taraftan olaya yaklaşırsa yaklaşsın Türkiye'nin gerçekten düzenini her bakımdan alt üst eden;

- Ücret dengesini, 
- Kira dengesini bozan yabancıların oranı kabul edilebilir ve absorbe edilebilir durumda değildir.

Dünyada makul kabul edilen yabancı oranı yüzde ikidir!

Bizdeki gibi yüzde 15'lerde değildir!

Türkiye’ye maliyetine gelince devletin en yetkili ağızları; Sığınmacılara 40 milyar dolar harcadık deşikten sonra muhtemelen en az bir o kadar daha harcanmıştır! Ancak vatandaşların tepkisi sebebi ile olsa gerek artık harcamalara dair rakam ifade edilmiyor! Öte yandan AB sığınmacılar için vadettiği altı milyar auronun  yarısını bile vermedi veya kamuoyunun bilgisi yok!
Ömrünü ülkeye çalışarak geçiren bir emeklinin nerede ise açlığa mahkum yaşadığı bir ortam da bu yük, Türkiye bütçesinin taşıyacağı yük değildir ve olmamalıdır! Kardeşlik vs re de bir yere kadar. 

Efendim, Suriyeliler istiklal savaşında Türkiye ile birlikte savaşmışlar / mış! İnanın gerçekle ilgisi olmayan hamasetten başka anlamı yoktur. Öyle düşünenlere kısaca ifade edecek olursak; bilinmelidir ki savaşta Türkiye’ye yardıma koşanlar Suriye’de, Afganistan'da da Pakistan’da da Türkmenlerdir! Peki Pakistan’da ne Türk’ü diyenler elbette olacaktır. Türk tarihini ve milletini öyle maharetle unutturdular ki nerede Türkler yaşar bilenimiz neredeyse yok gibidir!

Öncelikle şu temel gerçeği bilmek bu meselenin anlaşılması için çok önemlidir!

Gerek Avrupa halkları gerek Asya halkları gerek Afrika halkları gerek Rus, Ukrayna halkları ve Türk devletlerinde yaşayan Türkler gerek Araplar için Türkiye, özellikle İstanbul hayallerini süsleyen ulaşmak için can attıkları topraklardır. İnanın bıraksanız hemen hepsi Türkiye’ye gelmek ve burada yaşamak isterler. Bu değerlendirmem fiili olarak saydığım ülkelerin bir çoğunda bizzat şahitliklerim ile tesbit edilen bir durumdur.

Bu sosyal durumu gözardı ederek sığınmacı meselesi noksan değerlendirilmiş olacaktır.
Suriyelilerin pek çoğu savaşı Türkiye’ye gelmek için fırsat olarak görmüşler ve kapağı Türkiye’ye atmışlardır. Tabi bu arada dramatik hikayeler anlatılmak sureti ile insanları vicdan azabına sokanlar da yok değil. Elbette can havliyle gelenlerde vardır! Mesele topyekün ele alınmalıdır.

Suriyeliler meselesini değerlendirenlere şu soruyu sormak isterim; Allah korusun Suriye’de yaşanan bir durum Türkiye’de yaşanmış olsaydı yatağı yorganı yüklenip komşu ülkelere kaçar mıydınız? Yoksa dedelerimiz, atalarımız gibi vatan için can mı verirdiniz?!
Kendinize, vicdanınıza sorun! Sorun ki gerçekten kendinizi de küçük kısa bir testten geçirmiş olun! Emin olun Müslüman Türk milleti vatanını terk etmez onun için canını her zaman verir, vermiştir!

Şahsen Irak, Suriye Türkmen cephesi liderleri ile yaptığım birebir görüşmelerden edindiğim ve oldukça tehlikeli bir durumu da ifade etmeden geçmeyeceğim.

Özellikle Hatay yöresine ve İstanbul bölgesine yerleşen Suriyelilerin bazılarının 1915 Tehcir sırasında Suriye’ye gönderilen “Ermenilerin” çocukları olduğu ve içlerinde Türkmenlerin sayısının diğer Müslüman unsurların sayısının kayda değer olmadığı, Resmi olarak antisemitizm gerekçesi ile durum ifade edilmemiş olabilir! Ayrıca millet olarak mazlum ve mağdurun etnisitesine, dinine bakmadan kucak açmak gibi bir geleneğe sahibiz. Bu yumuşak karnımızdır. Tam da bu durum sızmalar için fırsata dönüşmektedir.

Hatay ve bölge açısından bu ayrıntı çok önemli olsa gerektir!

Savaş’ı gerekçe göstererek; Ukrayna Yahudileri Avrupa ve Özellikle Türkiye’ye kapağı attıkları,
Afganistan’dan gelenlerin okulunda aşında işinde çocuklarına ekmek götürme derdinde olanlar hariç bir bölümünün ise; ABD'nin Afganistan’ı terk etmesi ile Afganistan’da ABD adına kendi milletine karşı birkaç dolar karşılığı askerlik yapan güruhun “transit geçecekler” yalanı ile Türkiye’ye girdikleri ve dağıldıkları, Ermenistan’da iş bulamayan Ermenilerin Türkiye’ye kaçak girdikleri ve kaçak olarak çalıştıkları,temenni ederim iddialar doğru değildir. İddialar doğru ise; Suriyeliler olmasa çalıştıracak işçi bulamayız. Afganlar olmasa çoban bulamayız! gibi gerekçeler anlamını yitirir. İşte o zaman “beka” meselesi olup olmadığı anlaşılır! Dilerim konu o günlere kalmadan anlaşılmış olsun ve gereği yapılsın.

Yabancılar / Mülteciler meselesinde problem büyük demektir!
Yok ümmetiz, yok bunlar muhacir yok şu yok bu para etmez!
Ayrıca herkes kendi yerine / vatanına yakışır!
Suriyelilerin doğum oranı 5.1
Türk vatandaşların doğum oranı 1.5. Üreme ekside!
Suriyeli mülteci meselesi planlanmış bir mesele olarak görünmektedir. 
Suriye’nin boşaltılması, Türkiye'nin demografik yapısının bozulması.

Bir taşla iki kuş!
İşverenlerimize gelince işçi sömürmeyi, haklarını yemeyi bırakıp vatandaş evlatlarına düzgün ücret verirlerse “işçi bulamıyoruz” gerekçesi hem ortadan kalkmış olur hem de yabancı olsun yerli olsun çalışanın hakkı yenmemiş olur. 
Hakkın yerlisi yabancısı olmaz!

Yapanlar için söylüyorum; İnsan emeği üzerinden fırsatçılık yapmak insana yakışmaz!

12 milyon yabancı ortalama 4 kişi olsa 3 milyon konut yapar şimdi anlaşıldı mı? Neden kiralık ev yok! Neden kiralar bu kadar pahalı!
Özellikle yabancılar meselesinde Suriyeli güzellemesi yapanlar bu mesele iktidarları indirir çıkarır benden söylemesi!

Küçük bir ayrıntı! Suriyeli güzellemesi yapanların bazılarının kendilerini Türk hissetmedikleri tavırlarından anlaşılıyor! Üstelik böyleleri ırkçılık yapmayın diye bağıran, garnitür olarak da “ümmet” meselesini sıkıştırarak ihmal etmeyenlerin arasında en çok sesi çıkanlar. 

Her meselede olduğu gibi bu mesele de algılara kurban edilmekte,partizanlık üzerine konumlanmış halk kolaylıkla manipüle edilmekte ve yanıltılmaktadır.

Mesele vatan toprağı ise mesele vatansa, mesele ülkenin birliğini dirliğini tartışır hale gerilmesine yol açmamaksa partizanca davranışlarla ne ülkeye ne bunu yapanlara ve ne de çözümsüzlüğü çözüm görenlere fayda etmeyecektir!

Mesele vatansa gerisi teferruattır.

Bir ülkenin demografik yapısı bu derece bozulamaz! Bozulmamalıdır.
Bu mesele acilen çözüm bekleyen bir mesele halini almıştır!
Mülteci / yabancı meselesi Türkiye'nin yumuşak karnı ve kışkırtma alanı olmaktan çıkartılmalıdır. 

Elini kolunu sallayarak girilen kaç ülke vardır acaba? 

Türk vatandaşları nerede ise birkaç ülke hariç dünyanın hiçbir yerine neden vizesiz gidememektedir de Türkiye’ye başka ülke vatandaşları neden elini kolunu sallayarak girer? Bunun cevabını bilen lütfen söylesin!

Önce Vatan 
Önce Millet 

Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.