İkinci el otomobil piyasasında satışlar bıçak gibi kesildi

Kurban Bayramına kısa bir süre kala ikinci el otomobil piyasasındaki durgunluk en üst seviyeye çıktı. Galerici esnafı Seyhat Kaysal, satışların durduğunu belirterek, "Artık bu işin yazı da kışı da kalmadı. Fiyatları şu an düşürdük" ifadelerini kullandı.

Yaz ayları geldiğinde normalde ikinci el araç piyasası canlanırdı, satışlar artardı. Ancak Kurban Bayramına çok kısa süre kala ikinci elde araç satışları adeta durma noktasında.

"FİYATLARI DÜŞÜRDÜK"

Turktime'in aktardığına göre İzmir Otokent esnafından Seyhat Kaysal, "Krediler yüksek olduğu için sıfır değil, ikinci el bile satamıyoruz. Bugün 1 milyon TL’yi bankaya atan kişi 40-50 bin lira faiz alıyor, gelir arama alır mı? Almaz. Yarın araba satacağımın garantisi var mı? Hayır; ama bankanın faizinin garantisi var. Kurban Bayramı’nın gelmesinin de bir anlamı yok. Artık bu işin yazı da kışı da kalmadı. Fiyatları şu an düşürdük. 3,5 milyonluk arabayı 3 milyon 350 bin liraya düşürdük yine aynı. Bir firma sıfır olan 1 milyon 280 bin liralık aracı 1 milyon 100 bin liraya düşürdü yine arayan yok" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.