Rusya'da büyük yolsuzluk: Savunma Bakan Yardımcısı tutuklandı

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov yolsuzluk nedeniyle ülkenin en yüksek soruşturma organı olan Soruşturma Komitesi tarafından sorgulandıktan sonra tutuklandı.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi ve topyekûn saldırı başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya'da bir yolsuzluk vakası daha meydana geldi. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, rüşvet alma nedeniyle tutuklandı. Söz konusu yolsuzluk operasyonunun, savaşın ilk günü 24 Şubat 2022'den bu yana ülkede meydana gelen en büyük profilli yolsuzluk olayı olduğu belirtiliyor.

RUSYA'DA BÜYÜK YOLSUZLUK VAKASI!

Ivanov bu kapsamda ülkenin en yüksek soruşturma organı olan Soruşturma Komitesi tarafınca sorgulandı. Hem ABD'nin hem Avrupa Birliğinin (AB) yaptırım listesinde olan 48 yaşındaki bakan yardımcısı Ukrayna'nın işgal altındaki kenti Mariupol'ün sözde yeniden inşasında yüklü miktarda rüşvet aldığı ifade edildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise konuyu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya taşıdıklarını bildirdi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.