Putin'in kızları kamuoyunda nadiren görünüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızları olduğuna inanılan iki kadın, bu hafta St. Petersburg'daki bir ekonomik forumda kamuoyunun önüne çıktı; bu nadir görülen bir olay.

Putin aile hayatının ayrıntılarını gizli tutuyor ve 39 yaşındaki Maria Vorontsova ve 37 yaşındaki Katerina Tikhonova'nın yıllar önce Rusya Devlet Başkanı ile ilişkilendirilmiş olmalarına rağmen, kızları olduğunu hiçbir zaman kamuoyu önünde teyit etmedi. ABD Hazine Bakanlığı 2022 yılında bu iki kişiyi “Rusya Devlet Başkanı Putin'in kızları” olarak nitelendirerek yaptırım uygulamıştı.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre her iki kadın da perşembe ve cuma günleri St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda konuşmacı olarak yer aldı. Rus ordusuyla bağlantılı alanlarda çalışan bir teknoloji şirketi yöneticisi olan Tikhonova, Rusya'nın teknoloji alanındaki “egemenliğini” desteklemede savunma sektörünün rolü konulu bir panelde konuştu.

Devlet destekli bir genetik enstitüsünün başında bulunan biyolog Vorontsova ise cuma günü düzenlenen biyoçeşitlilikte inovasyon konulu seminerde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.