İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda İsmail Heniyye'nin ailesinden 10 kişi hayatını kaybetti

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Teşkilatı, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin on akrabasının bu sabah (Salı) erken saatlerde İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiğini doğruladı.

Sivil Savunma Teşkilatı Sözcüsü Mahmud Basal AFP'ye yaptığı açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin kız kardeşi Zahr Heniyye de dâhil olmak üzere Heniyye ailesinin hedef alınması sonucunda 10 şehit ve çok sayıda yaralı var” ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun bu sabah Gazze şehrinin batısında düzenlediği bir başka bombardımanda ikisi çocuk beş sivil hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Şarku’l Avsat’ın Filistin resmi haber ajansı WAFA’dan aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Gazze şehrinin batısındaki Şifa Hastanesi yakınlarındaki el-Vahde Caddesi'nde bir grup vatandaşı hedef aldı. Saldırıda, ikisi çocuk olmak üzere beş vatandaş hayatını kaybederken, yaralılar, şehirdeki Baptist Hastanesi'ne nakledildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı çoğu çocuk ve kadın 37 bin 626 kişinin ölümüne ve 860 bin 98 kişinin yaralanmasına neden olurken, binlerce kişi de halen enkaz altında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.