İran'da cumhurbaşkanlığı yarışı sürprizsiz başladı

İran’da, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından erken cumhurbaşkanlığı seçimi için aday kayıtları başladı ve sürecin ilk günü sürprizsiz sona erdi. Kayıt süreci önümüzdeki pazartesi gününe kadar devam edecek. Anayasayı Koruyucular Konseyi başvuruları değerlendirecek ve seçilen nitelikli adayların 28 Haziran'daki oylamadan önce kampanya yürütmek için iki haftaları olacak.

Şarku'l Avsat'ın ISNA Haber Ajansı'ndan aktardığına göre, ilk üç saat içinde, tam kayıt koşullarını karşılamayan 30 kişinin geldiğini duyurdu. İlk gün başvurular iki milletvekili, eski bir reformist milletvekili ve Partiler Sendikası yetkilisi ile sınırlı kalırken, İran liderinin Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki temsilcisi olan sertlik yanlısı Said Celili adaylık belgelerini sunmak üzere ilk günün son anlarında belgelerini verdi. Celili gazetecilere şunları söyledi: “Tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız, bunu ihmal edersek ilerleme yolunun gerisine düşeriz.”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mecid Mir Ahmedi, üç gün önce yapılan son kamuoyu yoklamalarının yüzde 70'in üzerinde bir katılım öngördüğünü söyledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.