İngiltere vatandaşlarına Lübnan'ı "derhal" terk etmeleri çağrısında bulundu

İngiltere dün (Salı), İsrail ve Hizbullah arasında tırmanan gerilimin ardından vatandaşlarının Lübnan'ı terk etmelerine yardımcı olmak üzere Kıbrıs'a yüzlerce asker gönderdi ve oradaki İngilizlere derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Şarku'l Avsat Ajansı'nın Londra'dan aktardığına göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı, acil durum planları hazırlanırken, sınır gücünün desteklediği yaklaşık 700 askerin önümüzdeki saatlerde Kıbrıs'a hareket edeceğini belirtti.

Bakanlık, destek sağlamak üzere Hava Kuvvetlerinin gerektiğinde nakliye uçaklarının da hazırda bulunduğunu ifade etti.

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, "Geçtiğimiz gün ve saatlerde yaşanan olaylar, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi, bu nedenle mesajımız açık: İngiliz vatandaşları hemen burayı terk etmeli" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.