Pegasus uçuş noktalarını  27'ye yükseltti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Pegasus Hava Yolları, yurt içi uçuşlarını, 27 destinasyonu (uçuş noktasını) kapsayacak şekilde artırarak güncellendiğini duyurdu.

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin tedbirler kapsamında getirilen uçuş kısıtlamalarına dair güncelleme getirildiği açıklandı.

PEGASUS 39 HATTA SEFERLERE BAŞLADI

Küresel salgın koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu 1 Haziran 2020’degerçekleştiren Pegasus Hava Yolları, 4 Haziran 2020 tarihinden itibaren yurt içinde 27 noktada ve 39 hatta seferlere başladı.

Pegasus’un seferlerin güncel gelişmelerine ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“COVID-19 pandemisiyle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar sonrası ilk uçuşunu 1 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları, 4 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yurt içinde 27 destinasyonda 39 hatta uçmaya başlıyor. Pegasus Hava Yolları İstanbul Sabiha Gökçen’den Antalya, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Trabzon, Van, Dalaman, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Gazipaşa, Hatay, Konya, Malatya, Samsun, Muş, Ordu-Giresun, Sivas, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Erzincan, Mardin ve Kars’a uçuş gerçekleştirecek. Ayrıca İzmir’den Adana, Ankara, Mardin, Elazığ, Kayseri, Samsun ve Trabzon’a; Adana’dan Trabzon, Antalya, Bodrum ve Van’a; Ankara’dan ise Antalya ve Bodrum’a uçacak.”

Haziran ayı ile birlikte 39 hatta sefer başlatma kararı alan Pegasus yetkilileri, konu ile ilgili Kırım Haber Ajansının sorularını yanıtladı.

İLK ETAPTA 27 UÇUŞ NOKTASI BELİRLENDİ

Kısıtlamalara dair güncellenen uçuş aralıklarının şimdilik birer gün arayla gerçekleştirilmekte olduğu belirtildi. 27 uçuş noktasının hangi noktaları kapsadığını öğrenmek için şirketin sitesinden firma adıyla seyahat yönünün gidiş geliş isimlerinin aratılması halinde karşılaşılan seferlerin geçerli olduğu kaydedildi.

DIŞ HATLAR İLE İLGİLİ SON DURUM

Pegasus tarafından, dış hat uçuşlarıyla ilgili kısıtlamaların gelecek günlerde aşamalı olarak kaldırılmasının beklendiğini, hazırlıkların da bu doğrultuda sürdürüldüğü bildirildi. Yetkililer, salgın öncesi yurt içi ve yurt dışı normal uçuş sefer düzenine ne zaman geçileceğinin henüz net bir tarihinin olmadığını aktardı.

İPTAL EDİLEN HAFTA SONU YASAĞIYLA SEFERLERİN DURUMU NE OLACAK?

Pegasus Hava Yolları, 6-7 Haziran’da geçerli olacak iken iptal edilen sokağa çıkma yasağının iptali ile ilgili “6-7 Haziran uçuşlarımız planlandığı gibi yapılacaktır”başlığıyla şu açıklamayı kaydetti:
“Değerli Misafirlerimiz, 6-7 Haziran tarihlerinde 15 ilde yapılması planlanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması sebebiyle tüm uçuşlarımız planlandığı şekilde yapılacaktır.” (QHA ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.