Bugün 1 Eylül 2024.. Azerbaycan'da milletvekili seçimleri, ülkemizin demokratik kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilmiştir.  

2024 Yılının ilk çeyreğinde yeniden Cumhurbaşkanı görevine seçilen İlham Aliyev'in kararıyla, ülke genelinde milletvekili seçimleri yapılmıştır.

Bu seçimin en önemli özelliği, 30 yıllık işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinde gerçekleşmiş ilk milletvekili seçimleri olmasıdır. Bu nedenle de Azerbaycan halkı için büyük önem taşımaktadır.  

Nitekim seçim çerçevesinde ülke genelinde 6.478 seçim sandığı kuruldu ve toplam 125 koltuktan oluşan milletvekili yeri için 990 aday yarıştılar.

Ülke genelinde oy verme hakkına sahip 6.421.960 seçmen vatandaş mevcuttur.

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ bölgesinde toplam 54 seçim sandığı kurularak bölge vatandaşlarının oy kullanmaları sağlandı.

Seçimleri izlemek için uluslararası seviyeden katılım sağlayan 598 kişi de gözlemci oldular.  Seçimleri şeffaf olması için yerli gözlemci statüsünde ise 112 bin 749 kişi müşahedeci olmuştur.

Seçim 1 Eylül günü saat 08:00'de başlamış ve saat 19:00’da sükunet içerisinde tamamlanmıştır.

Seçim ve henüz belli olmayan oy sayım sonuçları Azerbaycan Devletine, Demokrasisine ve tüm Türk Milletine hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.