Bursa Arena E'Gazete
2024-09-27 01:30:39

Milli Eğitimde Seferberlik Başlatılmalıdır..

MÜJDAT KAYAYERLİ

27 Eylül 2024, 01:30

Merhaba Arkadaşlar,

Ülkemizde 19 milyon 500 bin civarında eğitimde olan öğrencimiz var. Milli Eğitim Sistemimizin yapısal problemleri hala çözülemedi, çözülmedi.

Okul önlerinde uyuşturucu tehlikesi ve okulların temizliği tüm velileri endişeye sevk etmektedir. Okullarımızı ticarethane, öğrencilerimizi müşteri, öğretmenleri de eğitimci olarak değil, tahsildar gibi gören anlayış ile Türk Milli Eğitim Sistemi gelişemez!

Sınav odaklı sistemden "anlayarak, araştırarak akıllı öğrenme metoduna" acilen geçilmelidir.

Her okulda her aileye ana-baba-çocuk ve okulda psikolojik destek eksikliği giderilmelidir. Okulların temiz tutulmasında okul yönetimleri ile okul aile birliği işbirliği yapmalıdır. Teknolojik eksiklikler hemen tamamlanmalı, ilk önce öğrenci velilerinin ekonomik düzeni istikrara kavuşturulmalıdır. Eğitimin kalite kaygısı giderilmeli, okulların güvenliği, öğretmenlerin maaş ve sosyal haklar sorunu çözüme kavuşturulmalıdır.

Köy okulları yeniden açılmalı, köy enstitülerindeki sistem güncelleştirilerek devam ettirilmelidir. Mesleki eğitime ağırlık verilmeli, öğrenciler Atatürk' ün akıl ve bilim bakış açısı ile eğitilmelidir.

Anasınıfı ve İlköğretimde her çocuğa bir yumurta ve bir bardak süt, ya da taptaze yemek temin eden bir sistem kurulmalıdır.

Üniversite öğrencilerinde mesleki eğitime ağırlık verilmeli, Türkiye'nin ihtiyacı olan alanlarda öğrenciler akademik eğitimlerini tamamlamalıdırlar.

Eğitim seviyemiz ve eğitimde kalite demek, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin geleceğinin garanti altına alınması demektir. Milli Eğitimin güçlü olması demek, üretimde, teknolojide, yenilikçi politikalarda da güçlü olmak demektir...

Milli Eğitimde milli politikalar üretmek lazımdır. Türk Gençlerini uydu olarak kullandırtmamak için, Türkiye ve Türk Birliği yolunda sağlam adımlar atmak için, Milli Eğitimde seferberlik başlatılmalı liyakatli kadrolar işbaşına getirilmelidir.

Yeni eğitim ve öğretim yılında başta öğrenci çocuklarımız olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve velilerimize sağlık ve üstün başarılar dilyorum.

Saygılarımla.. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.